A Metallica és az IVECO egyesíti erőit

iveco

A Metallica és az IVECO egyesíti erőit

Metallica M72 World Tour a fenntarthatóság jegyében 

Az IVECO, az Iveco Group N.V. (EXM: IVG) globális márkája az innovatív, fenntarthatósági törekvéseket támogató flottával járul hozzá a Metallica M72 World Tour európai állomásaihoz. A környezetbarát közlekedést elősegítő kezdeményezés az IVECO földgáz-, elektromos és megújuló dízel-üzemű járműveire épül, melyeket a Shell alacsony szén-dioxid-kibocsátású üzemanyagai hajtanak.>>>

Iparági vezető a zöld technológiák terén

Az IVECO innovatív multi-energia flottája létfontosságú szerepet játszik a Metallica M72 World Tour 9 állomásból álló európai turnéján, előmozdítva a környezetvédelmi célokat és csökkentve a koncertturné ökológiai lábnyomát.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a csodálatos Metallicával együtt mehetünk ‘végig az országúton’. A Shell alacsony szén-dioxid-kibocsátású üzemanyag-megoldásaival működő alternatív hajtású járműveink hozzájárulnak a zenekar szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséhez az M72 turné európai állomásain” – mondta Luca Sra, az IVECO tehergépkocsi üzletágának elnöke.

A flotta alapját tíz darab IVECO S-Way földgázüzemű nehéz tehergépjármű és négy darab megújuló gázolajjal hajtott IVECO S-WAY alkotja, amelyek kritikus szerepet játszanak a zenekar felszereléseinek Európa-szerte történő szállításában. Ezek a járművek kihasználják a Shell tankolási hálózatát, ami tovább erősíti az energiahatékonyságot és a fenntarthatósági törekvéseket

A többféle energiát használó flottát kiegészítő konvoj további logisztikai és show-támogatást nyújt. Ez két darab IVECO S-eWay-ből, az IVECO első teljes mértékben elektromos meghajtású kamionjából, valamint két darab IVECO S-WAY LNG és egy darab megújuló gázolajjal működő IVECO S-WAY-ből áll. Az utolsó spanyolországi állomásokhoz egy üzemanyagcellás IVECO S-eWAY is csatlakozik, amely új dimenziót nyit a fenntartható közlekedésben.

iveco

Az IVECO BUS eDaily minibuszai és egy Evadys autóbusz gondoskodik a zenekar stábja számára nyújtott zökkenőmentes transzferszolgáltatásról, biztosítva, hogy minden szükséges támogatást megkapjanak a turné állomásain.

A Metallica tagjai is lelkesen fogadták az együttműködést: „Amikor először találkoztunk az Iveco Csoporttal, bemutatták a projektre vonatkozó elképzeléseiket, és azt, hogy hogyan kívánják megváltoztatni a közlekedés és a szén-dioxid-kibocsátás jövőjét. Azonnal tudtuk, hogy a Metallica céljai egybeesnek az övékkel, és felismertük a nehéz tehergépjárművekben rejlő hatalmas potenciált a CO2-kibocsátás csökkentésében.”

Ez a komplex és innovatív megközelítés nem csak a szén-dioxid-kibocsátás jelentős mérséklését segíti elő, de a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás jegyében szilárd alapot nyújt az IVECO és a Metallica közötti együttműködéshez. Az IVECO ezzel ismét bebizonyítja, hogy az iparág vezetője a zöld technológiák terén, és határozott lépéseket tesz a fenntarthatóbb jövő felé.

Feltűnő festés, limitált példányszámú teherautók

Az IVECO csoporthoz tartozó Centro Stile egy látványos, különleges kiadású festést alkotott meg a 1981-ben alapított, legendás amerikai thrash metal zenekar európai turnéjának tiszteletére, amelyen az elegáns fekete fényezést az élénk sárga színű kiemelések teszik egyedivé.

Az év második felében bemutatásra kerülő, mindössze 72 darabos, limitált példányszámú nehézgépjármű-flotta dizájnja a Metallica 72 Seasons című albumából merít ihletet és lehetőséget nyújt a fenntarthatóság iránt elkötelezett rajongók számára, hogy egy darab a saját tulajdonukba kerüljön ebből az innovatív és stílusos járműsorozatból.

De az IVECO elkötelezettsége nem merül ki a flotta biztosításában. A vállalat különleges versenyt szervez, amelyben a járművezetők a Metallica zenéjére mutatják be tehetségüket, tovább erősítve a márka és a zenekar közötti szoros kapcsolatot. Emellett több mint 1400 jegyet biztosítanak az IVECO ügyfelei és alkalmazottai számára, hogy részt vehessenek a koncerteken és élvezhessék az egyedi IVECO VILLAGE élményt.

iveco

Innovatív és környezettudatos megoldásokkal a jövő útján

Az IVECO továbbra is elkötelezett amellett, hogy innovatív és környezettudatos megoldásokat kínáljon, segítve ezzel ügyfelei szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséért tett erőfeszítéseit. A vállalat többenergiás: bio-metán, akkumulátoros elektromos és üzemanyagcellás technológiákat magába foglaló megközelítése kulcsfontosságú szerepet játszik a szállítmányozási ágazat átalakulásában.

„A Shell együttműködik az IVECO-val, hogy segítsen csökkenteni a közlekedési életciklus során keletkező kibocsátást, célul tűzve ki az olyan alacsony szén-dioxid-kibocsátású üzemanyagok biztosítását, mint a Shell BioLNG és a Shell Renewable Diesel.” – Janine Albrecht-Webb, a Shell európai kereskedelmi közúti fuvarozásért felelős vezérigazgatója

Ez a páratlan együttműködés nem csak a Metallica rajongóinak kínál felejthetetlen élményeket, hanem a globális közösség számára is utat mutat a környezettudatos döntések felé. Az IVECO és a Metallica fúziója így nem csupán a zene és az nehézgépjármű ipar találkozása, hanem egyben egy hatalmas lépés is a zöldebb jövő felé.

Comments are disabled.