ETV Truck | Az ECO-tech visiON Kft korszerű alacsonybelépésű CNG városi autóbuszokat adott át a Miskolci Városi Közlekedési Zrt részére


Az
ECO-tech visiON Kft korszerű alacsonybelépésű CNG városi autóbuszokat adott át a Miskolci Városi Közlekedési Zrt részére

 Miskolc, 2023. március 6.

Az Miskolci Városi Közlekedési Zrt (MVK) figyelemmel a Jedlik Ányos Terv 2.0 intézkedéseire, melynek egyik eleme a közösségi közlekedés dekarbonizációja, stratégiát dolgozott ki, melyet Miskolc Önkormányzatának Közgyűlése elfogadott.

Ebben szerepelt az elektromos meghajtású autóbuszok mellett a meglévő technológiához illeszkedő CNG hajtású autóbuszok beszerzése is.

A helyi közösségi közlekedés decarbonizációja mentén, az MVK Zrt. a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (továbbiakban Kbt.) szerinti közösségi értékhatárt elérő értékű, nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le „6 db új, alacsony belépésű, 2 tengelyes szóló (M3/I. osztályú) CNG üzemű midi autóbusz zártvégű pénzügyi lízing konstrukcióban történő beszerzése” tárgyában, melyen az ECO-tech visiON Kft (ETV) is részt vett.

Az eljárás eredményeként az ETV-t jelölték meg nyertesként, így 6 db IVECO Feniksbus CNG hajtású 38 személy szállítására alkalmas alacsonyblépésű autóbuszt, március 6-án ünnepélyes keretek között a megrendelő MVK Zrt részére az ECO-tech visiON Kft részéről Molnár Tamás ügyvezető igazgató és Lukács Gyula autóbuszüzletág – vezető átadott.

A Miskolci Városi Közlekedési Zrt részéről, az ünnepség keretében Demeter Péter vezérigazgató vette át az autóbuszokat, aki az átvétel során kiemelte: “Az autóbuszok forgalomba állításával társaságunk flottája teljes körűvé válik az alkalmazott járműkategóriák tekintetében, szem előtt tartva a Smart & Green küldetést és a költségtakarékos, környezetkímélő üzemeltetést.”

A most átadott autóbuszok a DAILY minibusz család részei, mely elnyerte el a 2017-es „Nemzetközi Év Minibusza” díjat. E kitüntetést a vezető európai közúti szállítási magazinok legjelentősebb szakújságíróiból álló, tekintélyes nemzetközi „Az Év Városi, Távolsági és Minibusza Zsűri” ítéli oda.

Az átadási beszédében Molnár Tamás ügyvezető igazgató aláhuzta: “A DAILY mini és midibuszok egyedülálló módon ötvözik a színvonalas kényelmet, dizájnt és a teljesítményt. Annak érdekében, hogy maradéktalanul megfeleljünk ügyfeleink magas

igényeinek, a DAILY buszcsalád még gazdaságosabbá vált, miközben vezetője és utasai számára egyaránt teljeskörű és újszerű utazási élményt kínál. Sokoldalúságának és számos előnyének köszönhetően a DAILY széles palettája minden személyszállítási feladatra kiterjed.

A DAILY minibusz már a személyautók színvonalán kínálja ergonómiáját és kényelmét, mégpedig olyan esztétikai és műszaki megoldások széles palettájával, amelyek teljes mértékben az utasok kényelmét szolgálják.”

Az átadó ünnepségen Lukács Gyula autóbuszüzletág – vezető kiemelte, hogy az IVECO BUS egyedülálló tapasztalattal rendelkezik a sűrített földgázzal (CNG) üzemelő buszok terén, hiszen a gyártó több mint két évtizede fejleszti a kőolajalapú közlekedés alternatívájaként a földgáztüzelésű erőforrásait.

A rendkívül hatékony, sztöchiometrikus égésfolyamatnak köszönhetően nincs szükség különleges, adalékanyagos kipufogógáz – utánkezelésre, kipufogógáz-visszavezetésre vagy részecskeszűrőre. A sűrített földgázzal üzemelő erőforrás károsanyag-kibocsátási értékei jelentősen az Euro VI határértékek alatt maradnak, különösen a koromrészecskék tekintetében – ez a káros anyag a városközpontokban légúti megbetegedések gyakori okozója. Ráadásul az erőforrás zajkibocsátása és vibrációi is lényegesen kisebbek egy dízelmotornál minden üzemállapot esetén, ez egy hatalmas előny a vezetőnek és az utasoknak, valamint a lakosság számára – különösen éjszaka.

A CNG erőforrás tökéletesen működik a hulladékból előállított biometánnal, így az IVECO BUS e járműveivel szén-dioxid-semleges módon, a globális felmelegedést nem befolyásolva szállíthatja utasait. Vagyis ezekkel a járművekkel felelhet meg a lehető leggyorsabban a XXI. századi modern közlekedés kihívásainak a levegőminőség, a klímavédelem és a csendes üzemelés terén anélkül, hogy az autóbuszok alapvető előnyeiről – a sokoldalú alkalmazhatóságról és az alacsony birtoklási költségről – le kellene mondania.

Nem véletlen tehát, hogy az IVECO BUS egymást követően a harmadik évben (2019) is megnyerte a „Sustainable Bus of the Year” címet.

ETV Truck | Az ECO-tech visiON Kft korszerű alacsonybelépésű CNG városi autóbuszokat adott át a Miskolci Városi Közlekedési Zrt részére


IVECO BUS

Az IVECO BUS az Iveco Group N.V. márkája, amely a milánói Borsa Italiana tőzsdén jegyzett, a haszongépjárművek és speciális járművek, erőátviteli berendezések és pénzügyi szolgáltatások terén világszinten vezető szerepet tölt be.

Az IVECO BUS a tömegközlekedés egyik főszereplője, Európa vezető autóbuszgyártói között olyan járművek széles választékát tervezi, gyártja és forgalmazza, amelyek a köz- és magánszolgáltatók minden igényét kielégítik:

– iskolai, távolsági és turisztikai autóbuszok;

– szabványos és csuklós városi autóbuszok, beleértve a BRT-re szánt változatokat is; városi midibuszok

– kisbuszok minden személyszállítási feladathoz.

Az IVECO BUS nagy szakértelemmel rendelkezik az alternatív energiával működő járművek terén, és most már képes sűrített földgázzal működő – amely teljes mértékben kompatibilis a biometánnal – és az elektromobilitás területén is teljes választékot kínálni, mindenféle szállítási igényt kielégítve. Az IVECO BUS így referenciapartnerként pozícionálja magát a fenntartható mobilitás számos kihívásával szemben.

Az IVECO BUS több mint 6000 embert foglalkoztat négy gyártóegységben, a franciaországi Annonay-ban, a csehországi Vysoké Mytóban, az olaszországi Bresciában és a franciaországi Rorthais-ban található elektromobilitási kiválósági központban.

Az IVECO BUS és az IVECO kiterjedt szervizhálózata világszerte garantálja az asszisztenciát, bárhol is álljon munkába egy IVECO Bus jármű.

ECO-tech visiON Kft

Az Eco-Tech VisiON Kft-t szigetszentmiklósi székhellyel 2021-ben alapították. A társaság ekkor átvette az előző márkaképviselettől annak kereskedelmi tevékenységét, tehát az importot és az értékesítést is. A változás következtében a meglévő Iveco márkakereskedők egy meghatározott körén keresztül a továbbiakban az Eco-Tech VisiON Kft értékesíti az IVECO márkájú haszongépjárműveket, nehéz és könnyű tehergépkocsikat, illetve autóbuszokat Magyarországon.

Az Eco-Tech VisiON Kft hozzáértése, megbízhatósága és vevőközpontúsága nagy hatékonyságot, kiváló minőségű munkát, valamint gyors reagáló képességet jelent ügyfeleink. Ezen koncepció mentén működteti tovább az autóbusz üzletágat, melynek célja a magyarországi autóbusz piac átalakítása az IVECO BUS márka pozíciójának megerősítésével, a buszpiac palettán Európa más országaihoz hasonló részesedés megszerzése.

További információ az IVECO BUS-ról: www.ivecobus.com

További információ az IVECO csoportról: www.ivecogroup.com

További információ az IVECO magyarországi képviseletéről: https://etv-truck.hu

További információ:

Lukács Gyula

Autóbuszüzletág-vezető

Eco-Tech VisiON Kft

Mobiltelefon: +36 70 436 3529

E-mail: gyula.lukacs@etv-truck.hu

ETV Truck | Az ECO-tech visiON Kft korszerű alacsonybelépésű CNG városi autóbuszokat adott át a Miskolci Városi Közlekedési Zrt részére