ETV Truck | Az új eDAILY-vel az ikonikus IVECO BUS kisbusz emissziómentes lesz


Az új eDAILY-vel az ikonikus IVECO BUS kisbusz emissziómentes lesz

Az eDAILY-vel az IVECO BUS egy megbízható és jövedelmező, nulla károsanyag-kibocsátású megoldással bővíti kisbusz-kínálatát, amelyet úgy terveztek, hogy tökéletesen megfeleljen a városi és helyközi szállítási feladatok követelményeinek.

– 100%-ban elektromos kisbusz, fosztottalvázas kivitelben is kapható.

– Ugyanaz a vezethetőség és teljesítmény, mint a többi DAILY modellnél.

Vénissieux, 2023. május 24.

Az IVECO BUS ma bemutatta az eDAILY Line verzióját, amely a márka kisbusz kínálatát egy további, teljesen elektromos mobilitási megoldással bővíti, hozzájárulva a közlekedés dekarbonizációjához.

Az új eDAILY frissített IVECO logóval érkezik, amely a márka örökségén alapuló, könnyedebb, agilisabb és dinamikusabb feliratot visel, amelyet az innováció hajt.

eDAILY: ugyanaz a DAILY, mint amit ismer – csak elektromosan

A DAILY mostantól teljesen elektromos Line (intercity) verzióban is elérhető, összhangban a mobilitás fejlődésével és számos nagyvárosi terület új, egyre szigorúbb behajtási szabályaival. Az új eDAILY akár 22 utas befogadására is alkalmas. Fosztottalvázas kivitelben is kapható, így az autóbusz felépítményezők is átállhatnak az elektromobilitásra.

A jármű hátuljára szerelt új szinkron e-motor nagy hatékonyságot kínál és állandó teljesítményt biztosít (140 kW maximális teljesítmény, 400 Nm maximális nyomaték). Az energiafelhasználás optimalizálható a vezetési üzemmód-választónak köszönhetően, amely lehetővé teszi a maximális teljesítmény kinyerését vagy az energiafelvétel minimalizálását. Az eDAILY 3 regeneratív üzemmódot kínál, köztük az One-Pedal Drive üzemmódot a könnyed stílusú vezetéshez, a mozgási fékenergiát elektromos energiává alakítja, csökkentve ezzel az energiafogyasztást és a fékbetétek kopását.

Az új eDAILY 3 darab, egyenként 37 kWh kapacitású akkumulátorcsomaggal van felszerelve, így a teljes kapacitás 111 kWh. Az akkumulátorok az alvázba vannak beépítve, így minimálisra csökkentve a karosszériára gyakorolt hatást. Az FPT által szállított 37 kWh kapacitású akkumulátorcsomag egyedülálló lítium-ion technológiájú cellákat tartalmaz, és a legmagasabb szintű energiasűrűséget (265 Wh/kg cellaszinten), a kategória legjobb, 95%-os hasznos energiáját, valamint az akkumulátorok csökkentett tömegét (270 kg) kínálja.

Az eDAILY annyi hatótávolságot kínál, amennyire szükség van. Nyilvános töltőkről, ipari konnektorokból és háztartási töltőkről is tölthető. A töltési lehetőségek között szerepel a 80 kW-ig terjedő gyorstöltés. Az eDAILY elülső töltőcsatlakozója könnyen hozzáférhető, függetlenül attól, hogy milyen irányból érkezik a kábel. A dugót a víztől és portól védő csúszófedél mögött egy LED-es kijelző található jelzi a töltés állapotát és szintjét.

Az ePTO-k 15 kW-ig terjedő választéka áll rendelkezésre olyan kiegészítő berendezések működtetéséhez, mint például az utasok klímaberendezése vagy egy kerekesszékes rámpa.

Az eDAILY további teljesen elektromos változatai, mint például az eDAILY Access, 2024-ben fognak megjelenni. Az eDAILY Line változat már megrendelhető Európa-szerte, a szállítások a jövő év (2024) elejétől kezdődnek.

IVECO BUS

Az IVECO BUS az Iveco Group N.V. márkája, amely a milánói Borsa Italiana tőzsdén jegyzett, a haszongépjárművek és speciális járművek, erőátviteli berendezések és pénzügyi szolgáltatások terén világszinten vezető szerepet tölt be.

Az IVECO BUS a tömegközlekedés egyik főszereplője, Európa vezető autóbuszgyártói között olyan járművek széles választékát tervezi, gyártja és forgalmazza, amelyek a köz- és magánszolgáltatók minden igényét kielégítik:

– iskolai, távolsági és turisztikai autóbuszok;

– szabványos és csuklós városi autóbuszok, beleértve a BRT-re szánt változatokat is; városi midibuszok

– kisbuszok minden személyszállítási feladathoz.

Az IVECO BUS nagy szakértelemmel rendelkezik az alternatív energiával működő járművek terén, és most már képes sűrített földgázzal működő – amely teljes mértékben kompatibilis a biometánnal – és az elektromobilitás területén is teljes választékot kínálni, mindenféle szállítási igényt kielégítve. Az IVECO BUS így referenciapartnerként pozícionálja magát a fenntartható mobilitás számos kihívásával szemben.

Az IVECO BUS több mint 6000 embert foglalkoztat négy gyártóegységben, a franciaországi Annonay-ban, a csehországi Vysoké Mytóban, az olaszországi Bresciában és a franciaországi Rorthais-ban található elektromobilitási kiválósági központban.

Az IVECO BUS és az IVECO kiterjedt szervizhálózata világszerte garantálja az asszisztenciát, bárhol is álljon munkába egy IVECO Bus jármű.

ECO-tech visiON Kft

Az ECO-tech visiON Kft-t szigetszentmiklósi székhellyel 2021-ben alapították. A társaság ekkor átvette az előző márkaképviselettől annak kereskedelmi tevékenységét, tehát az importot és az értékesítést is. A változás következtében a meglévő Iveco márkakereskedők egy meghatározott körén keresztül a továbbiakban az ECO-tech visiON Kft értékesíti az IVECO márkájú haszongépjárműveket, nehéz és könnyű tehergépkocsikat, illetve autóbuszokat Magyarországon.

Az ECO-tech visiON Kft hozzáértése, megbízhatósága és vevőközpontúsága nagy hatékonyságot, kiváló minőségű munkát, valamint gyors reagáló képességet jelent ügyfeleink. Ezen koncepció mentén működteti tovább az autóbusz üzletágat, melynek célja a magyarországi autóbusz piac átalakítása az IVECO BUS márka pozíciójának megerősítésével, a buszpiac palettán Európa más országaihoz hasonló részesedés megszerzése.

További információ az IVECO BUS-ról: www.ivecobus.com

További információ az IVECO csoportról: www.ivecogroup.com

További információ az IVECO magyarországi képviseletéről: https://etv-truck.hu

További információ:

Lukács Gyula

Autóbuszüzletág-vezető

ECO-tech visiON Kft

Mobiltelefon: +36 70 436 3529

E-mail: gyula.lukacs@etv-truck.hu