ETV Truck | Az IVECO BUS és a VIA egyetértési nyilatkozatot ír alá a jövőbeni együttműködés feltérképezéséhez
A képen: Anthea Greco – Partnerships Lead és Stéphane Espinasse - Head of Sales and Products IVECO BUS

Az IVECO BUS és a VIA egyetértési nyilatkozatot ír alá a jövőbeni együttműködés feltérképezéséhez

Torino, 2022. július 13.

Az IVECO BUS és a VIA ma bejelentette, hogy egyetértési nyilatkozatot (Memorandum of Understanding) írtak alá, melynek célja, hogy megvizsgálják a jövőbeni együttműködések lehetőségét az autóbuszok személyre szabott, igény szerinti tömegközlekedési megoldásainak, valamint a kapcsolódó digitális szolgáltatások fejlesztése terén.

A két vállalat osztja azt a nézetet, miszerint a mobilitási ökoszisztéma egy erősen digitalizált és integrált multimodális rendszer felé fejlődik, és hogy az igény alapú (on-demand) közlekedés hatékony eredményt hoz. Az egyetértési nyilatkozat az első lépés a jövőbeli mobilitási megoldások – az alternatív energiákkal működtetett, igény szerinti közlekedéstől az autonóm tömegközlekedésig – kidolgozásának lehetőségéről szóló tárgyalásokhoz. A tárgyalások során olyan megoldásokat is megvitatnak majd, amelyek a közlekedési hatóságok és a tömegközlekedési szolgáltatók számára könnyebben elérhetővé teszik a keresletre reagáló (demand-responsive) közlekedést, olyan könnyen bevezethető teljes csomagok révén, amelyek zökkenőmentesen illeszkednek a már meglévő városi vagy vidéki közlekedési rendszerbe. Ezeken túl az IVECO BUS és a VIA az autonóm, igény szerinti ingajáratok lehetőségeit is vizsgálja. Ezeken túl az IVECO BUS és a VIA az önvezető, igény alapú (on-demand) járatok lehetőségeit is vizsgálja.

Ez a megállapodás fontos előrelépés az IVECO BUS és a VIA mobilitási ökoszisztéma jövőjéről alkotott közös elképzelése, valamint törekvése felé, hogy olyan megoldásokat fejlesszenek ki, amelyek hozzáadott értéket jelentenek az üzemeltetők és a végfelhasználók számára.