ETV Truck | SAJTÓKÖZLEMÉNY

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az IVECO BUS járművekkel járult hozzá Horvátország mozgókönyvtárainak legnagyobb megújulásához

Az IVECO BUS 4 db CROSSWAY autóbuszt és 5 db DAILY kisbuszt biztosított, amelyeket speciálisan mobilkönyvtárakká alakítottak át, hogy könyveket és kulturális programokat szállítsanak Horvátország távoli részein élő gyerekeknek.

Vysoké Mýto, 2023. március 17.

A már régre visszanyúló hagyománynak megfelelően az IVECO BUS 9 db új járművel támogatja a horvátországi mozgókönyvtárak legnagyobb megújulását. Ezek a könyvtárak az ország közkönyvtári hálózatának pótolhatatlan egységei, amelyek a kultúrát, az oktatást és egyben a szórakozást juttatják el a távoli és kevésbé látogatott környékekre is.

Az Európai Unió és a horvát Kulturális és Médiaügyi Minisztérium által finanszírozott projektnek köszönhetően 10 db új járművel újították fel a korábbi flottát. Ezek közül kilenc, speciálisan tervezett és felszerelt autóbuszt vagy kisbuszt az IVECO BUS biztosított.

Az IVECO BUS a lekeniki könyvtárnak egy DAILY 50C mikrobuszt, Split városának pedig egy CROSSWAY Line buszt is adományozott már. Idén további négy DAILY minibuszt és három CROSSWAY buszt küldenek a Čakovec, Karlovac, Vinkovci, Vrpolje, Virovitica, Bjelovar és Novi Marof könyvtáraknak.

Sok helyen a mobilkönyvtárak az egyetlen olyan könyvtári szolgáltatási formát jelentik, amely a távoli területeken élő lakosság számára elérhető. Mindezek nemcsak könyveket szállítanak, hanem számos kulturális programokat is nyújtanak, különösen a 14 év alatti gyermekek számára. A mobilkönyvtárak kiegészítő szolgáltatásai közé tartoznak többek között az irodalmi találkozók, a vetélkedők, a versenyek és a kisebb kiállítások is.

Az IVECO BUS-nál elkötelezettek vagyunk a befogadás elősegítése mellett. Örülünk, hogy a CROSSWAY és DAILY járműveink a kultúra helyszíneivé válhatnak, ezzel fontos szerepet játszva, hogy távoli településekre is elvigyék a könyvek és a szórakozás világát, és hogy ezzel is segítsenek felszámolni az egyenlőtlenséget ezeken a kevésbé látogatott területeken” – nyilatkozta Stéphane Espinasse, az IVECO BUS értékesítési és termékmenedzsere.

Grozdana Ribičić, a spliti Marko Marulić Városi Könyvtár könyvtárigazgatója a következőkkel egészítette ki a fentieket: „Bár a mozgókönyvtárak fókuszában mindig is azoknak a kiszolgálása állt, akik a nagyobb központoktól távol eső kistelepüléseken élnek, ma már mindezek világszerte – így hazánkban is – egyre inkább specializálódnak, és különféle szűkebb, kiszolgáltatott felhasználói csoportokat is megcéloznak: gyermekeket, időseket, kevésbé mozgékony és fogyatékkal élőket, idősotthonok és kórházak lakóit, büntetés-végrehajtási intézetekben élőket – vagyis a könyvtári mellett alapvető szociális szolgáltatásokat is nyújtanak számukra”.


ETV Truck | SAJTÓKÖZLEMÉNY
ETV Truck | SAJTÓKÖZLEMÉNY

IVECO BUS

Az IVECO BUS az Iveco Group N.V. márkája, amely a milánói Borsa Italiana tőzsdén jegyzett haszongépjárművek és speciális járművek, hajtásláncok és pénzügyi szolgáltatások terén is vezető szerepet tölt be világszinten.

Amellett, hogy Európa vezető autóbuszgyártói közé tartozik, az IVECO BUS a tömegközlekedés területén is fontos szereplőnek számít, olyan járművek széles választékát tervezve, gyártva és forgalmazva, amelyek a köz- és magánszolgáltatók minden igényét kielégítik, például:

– iskolai, távolsági és turisztikai autóbuszok;

– szabványos és csuklós városi autóbuszok, ideértve a BRT-re szánt változatokat és a városi midibuszokat is;

– valamint kisbuszok minden személyszállítási feladatra.

Az IVECO BUS nagy szakértelemmel bír az alternatív energiával működő járművek terén is, hiszen már sűrített földgázzal – amely teljes mértékben kompatibilis a biometánnal – és az elektromobilitás területén is képes teljes választékot kínálni, mindenféle szállítási igényt kielégítve. Ennélfogva az IVECO BUS referenciapartnerként pozícionálja magát a fenntartható mobilitás számos kihívásával szemben.

Az IVECO BUS több mint 5000 embert foglalkoztat négy gyártóegységben – a franciaországi Annonayban, a csehországi Vysoké Mytóban, az olaszországi Bresciában és a szintén franciaországi Rorthais-ban található elektromobilitási kiválósági központokban.

Az IVECO BUS és egyben az IVECO kiterjedt szervizhálózata világszerte garantálja a segítségnyújtást, bárhol is legyen üzemben egy IVECO BUS jármű.

Az IVECO BUS-ról további információt a www.ivecobus.com oldalon találhat.

Az Iveco Groupról további információt a www.ivecogroup.com oldalon találhat.

További információkért keresse kollégánkat az alábbi elérhetőségek egyikén:

Lukács Gyula

Autóbuszüzletág-vezető

Eco-Tech VisiON Kft

Mobiltelefon: +36 70 436 3529

E-mail: gyula.lukacs@etv-truck.hu

ETV Truck | SAJTÓKÖZLEMÉNY