ETV Truck | Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Az IVECO eDaily több mint 153 tonnát vontatott, hogy megszerezze a GUINNESS WORLD RECORDS™ címet az „elektromos kisteherautó által vontatott legnehezebb tömegért”

Az eDaily, a 3,5 tonnás, teljesen elektromos IVECO kishaszonjármű feszegeti a teljesítmény határait, demonstrálva erejét és robusztusságát

Torino, 2023. július 3

A teljesen elektromos kishaszonjármű, az IVECO eDaily – 3,5 tonnás furgon változatban – megszerezte a hivatalos GUINNESS WORLD RECORDS™ címet az „elektromos kisteherautó által vontatott legnehezebb tömeg” kategóriában.

Az IVECO eDaily kategóriaelső, 3,5 tonnás vontatási kapacitásáról és erős teherautó-alapú alvázáról ismert, a furgon robusztus mérnöki konstrukciója pedig egy hivatalos GUINNESS WORLD RECORDS™ címmel erősíti helyét a történelemkönyvekben.

A hihetetlen, 153,58 tonnát vontató, szériagyártású elektromos jármű ma már világszerte elismert széleskörű képességeiről. Valójában ez az eredmény felülmúlja az összkerékhajtású elektromos autók rekordjait, ami lenyűgöző teljesítmény a 140 kW-os hátsókerék-hajtású, 400 Nm nyomatékkal rendelkező eDaily-től.

2023.június 20-án a rekordot döntő eDailyt a hatalmas IVECO X-Way Strator teherautóhoz kapcsolták. Ezt a hatalmas gépet kifejezetten arra tervezték, hogy megbirkózzon nagy, akár 150 tonnás rakományokkal.

 

ETV Truck | Sajtóközlemény
ETV Truck | Sajtóközlemény


A teherautó pótkocsiját egy hatalmas, 50 tonnát meghaladó tömegű földmunkagép terhelte meg, amelyhez további hét tonna ballasztot adtak hozzá. Ezt követően egy teljesen megrakott IVECO X-Way 8×4 billenős teherautót csatlakoztattak a Strator pótkocsijához, majd egy reptéri tűzoltóautó zárta a 153 tonnás közúti szerelvényt.

Elindulása után, az eDaily egyenletesen haladt az előírt 100 láb hosszú kifutópályán és átlépte a célvonalat a GUINNESS WORLD RECORDS™ felügyelői előtt, megszerezve lenyűgöző címét. A kisteherautó „hi-power” üzemmódját – amely minden eDaily alapfelszereltsége – használták a kísérlet során, amely többletteljesítményt biztosít a teljesen elektromos kisteherautó nehéz vontatási körülményei között. A világrekordot megdöntő eDaily-t, Nagy-Britannia jelenlegi legerősebb embere, Adam Bishop vezette.

Fabio Santiago, az IVECO Truck Termék-Marketing és Menedzsment részlegének vezetője elmondta: „Az IVECO eDaily történelmet írt ezzel a lenyűgöző rekorddal, amely újabb bizonyítéka erejének, tartósságának és kiemelkedő képességeinek. Büszkék vagyunk erre az eredményre, mivel ez bizonyítja, hogy az eDaily képes feszegetni a határokat, felülmúlva a hagyományos elektromos járműveket és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kompromisszumok nélkül hajtsák végre az energiaváltást.”

Az IVECO eDaily beírta magát az elektromos járművek történelmébe, kiemelve az alvázas karosszéria előnyeit, valamint az elektromos motor azonnali nyomatékleadását. A nehéz vontatási feladatokat ellátó üzemeltetők biztosak lehetnek abban, hogy az eDaily több mint képes a hivatalos 3,5 tonnás vontatási kapacitására.

ETV Truck | Sajtóközlemény
ETV Truck | Sajtóközlemény


IVECO

Az IVECO az Iveco Group N.V. (MI: IVG) márkája. Az IVECO könnyű, közepes és nehéz haszongépjárművek, terepjáró teherautók és járművek széles skáláját tervezi, gyártja és forgalmazza.

A márka széles termékkínálatában megtalálható a Daily, amely a 3,3-7,2 tonnás járművek szegmensét fedi le, a 6-19 tonnás Eurocargo, valamint a 16 tonna feletti nehéz szegmensben az IVECO WAY termékcsalád a közúti IVECO S-WAY, a terepjáró IVECO T-WAY és az építőipari IVECO X-WAY-el.

Az IVECO közel 21 000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte. Európában, Ázsiában, Afrikában, Óceániában és Latin-Amerikában 7 országban irányít gyáregységeket, ahol a legújabb fejlett technológiát alkalmazó járműveket gyárt. 4200 értékesítési és szervizpont több mint 160 országban garantálja a műszaki támogatást mindenhol, ahol egy IVECO jármű dolgozik.

További információ az IVECO-ról: www.iveco.com

ETV Truck | Sajtóközlemény