A Hyundai Motor Company egy teljesen elektromos könnyű haszonjárművet szállít a globális eLCV platformjáról az Iveco Group számára Európában

ETV Truck | A Hyundai Motor Company egy teljesen elektromos könnyű haszonjárművet szállít a globális eLCV platformjáról az Iveco Group számára Európában

A Hyundai Motor Company egy teljesen elektromos könnyű haszonjárművet szállít a globális eLCV platformjáról az Iveco Group számára Európában

Torino, Olaszország, 2024. február 1. / Szöul, Dél-Korea, február 1. A Hyundai Motor Company és az Iveco Group (EXM: IVG) a mai napon bejelentette, hogy aláírta a Hyundai Global eLCV platformján alapuló, IVECO jelvényű, teljesen elektromos könnyű haszongépjármű szállítási szerződését Európában. Az új jármű csatlakozik az Iveco Group elektromos kishaszonjármű-kínálatához és az ikonikus IVECO Daily mellett bővíti a csoport LCV-portfólióját.

A szállítási szerződés aláírási ceremóniáján, amelyre a Hyundai Motor Company dél-koreai szöuli központjában került sor, részt vett Jaehoon Chang, a Hyundai Motor Company elnök-vezérigazgatója, Ken Ramírez, a Hyundai Motor Company ügyvezető alelnöke és a globális haszonjárművek és hidrogén üzletágának vezetője, Gerrit Marx, az Iveco csoport vezérigazgatója és Luca Sra, az Iveco csoport teherautó üzletágának elnöke.

A Hyundai Motor és az Iveco Group 2022 márciusában kezdte meg együttműködését és azóta konkrét eredményeket produkált a hidrogénüzemű haszongépjárművekkel kapcsolatban, beleértve az eDAILY FCEV közös fejlesztését és az E-WAY FCEV városi busz bevezetését. Az új megállapodás nemcsak partnerségük kiterjesztését jelenti a környezetbarát termékcsaládok szélesebb körére, hanem kiemeli mindkét vállalat közös elkötelezettségét a szén-dioxid-semleges mobilitás és közlekedés felé való átmenet felgyorsítása iránt.

Az IVECO jelvényű jármű lesz az első olyan exportmodell, amely a Hyundai új, teljesen elektromos könnyű haszongépjármű-platformját (eLCV) alkalmazza egy dedikált globális EV-platform a 2,5 tonnától a 3,5 tonnáig terjedő össztömegű haszongépjárművekhez. Az innovatív platform a Hyundai legújabb technológiáját tartalmazza a következő generációs BEV-ekhez, alacsonypadlós kialakítással, amely fokozottabb használhatóságot tesz lehetővé a rakomány berakodása és szállítása során, és úgy tervezték, hogy megfeleljen a jövőben a piacon lévő elektromos építésű járművek felmerülő igényeinek.

A partnerség keretében a Hyundai gyártja és szállítja az IVECO-jellel ellátott alvázat az európai piacra, az Iveco csoport pedig helyileg testre szabja és kizárólagos értékesítési csatornáin keresztül forgalmazza a komplett járműveket. Az Iveco Group új terméke, amely a Hyundai Global eLCV platformjára épül, az idei IAA Transportation 2024 kiállításon kerül bemutatásra, amelyet 2024. szeptember 16-22. között tartanak a németországi Hannoverben.

Luca Sra, az Iveco csoport teherautó üzletágának elnöke a következőket mondta: „Az Iveco Group és a Hyundai Motor Company közötti egyedülálló partnerség újabb jelentős előrelépést jelent. Ennek az új, teljesen elektromos járműnek a bemutatása különösen izgalmas az európai piac számára, ahol a városi és elővárosi elosztás és szállítás kulcsfontosságú feladat a logisztikai szolgáltatók számára. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a megállapodás nemcsak termékkínálatunkat erősíti meg, hanem elmélyíti kapcsolatunkat is a Hyundaival, megnyitva az utat a folyamatos együttműködési projektek előtt, amelyek egy fenntarthatóbb társadalmat mozdítanak elő.”

„Örülünk, hogy tovább bővíthetjük partnerségünk termékportfólióját új, teljesen elektromos kishaszonjármű-platformunk felhasználásával” – mondta Ken Ramírez, a Hyundai Motor Company ügyvezető alelnöke és globális haszongépjárművek és hidrogén üzletág vezetője. „Úgy gondoljuk, hogy globális eLCV platformunk az Iveco Group európai piacon szerzett szakértelmével párosulva átalakító erő lesz a könnyű haszongépjárművek piacán, hozzájárulva a szén-dioxid-semleges jövő felgyorsításához Európában.”

A Hyundai Motor Company-ról

Az 1967-ben alapított Hyundai Motor Company több mint 200 országban van jelen, több mint 120 000 alkalmazottal, akik elkötelezettek a valós mobilitási kihívások leküzdésében szerte a világon. A „Progress for Humanity” márkavízió alapján a Hyundai Motor felgyorsítja átalakulását intelligens mobilitási megoldások szolgáltatójává. A vállalat olyan fejlett technológiákba fektet be, mint a robotika és az Advanced Air Mobility (AAM), hogy forradalmi mobilitási megoldásokat hozzon létre, miközben nyílt innovációra törekszik a jövőbeli mobilitási szolgáltatások bevezetése érdekében. A világ fenntartható jövője érdekében a Hyundai továbbra is törekszik az iparágvezető hidrogén-üzemanyagcellás és elektromos járművek technológiájával felszerelt, nulla kibocsátású járművek bevezetésére.

További információ a Hyundai Motorról és termékeiről a következő címen található:

https://www.hyundai.com/worldwide/en/ vagy Newsroom: Media Hub by Hyundai

Médiakapcsolatok:

Seohyeon Kim

Globális PR / Hyundai Motor Group

seohyeon.kim@hyundai.com

Az Iveco Group N.V. (EXM: IVG) egyedülálló emberek és márkák otthona, amelyek erősítik vállalkozását és küldetését egy fenntarthatóbb társadalom előmozdítása érdekében. A nyolc márka mindegyike jelentős erőt képvisel saját üzletágában: az IVECO úttörő haszongépjármű-márka, amely nehéz, közepes és könnyű tehergépjárműveket tervez, gyárt és forgalmaz; Az FPT Industrial, a mezőgazdasági, építőipari, tengeri, energiatermelési és haszongépjármű-ágazatban a fejlett hajtáslánc-technológiák széles skálájának globális vezetője; IVECO BUS és HEULIEZ, tömegközlekedési és prémium autóbusz-márkák; IDV, speciális védelmi és polgári védelmi felszerelések; ASTRA, vezető szerepet tölt be a nagyméretű, nagy teherbírású kőbányai és építőipari járművek területén; MAGIRUS, az iparágban elismert tűzoltójárművek és -felszerelés-gyártója; és az IVECO CAPITAL, a finanszírozási részleg, amely mindegyiket támogatja. Az Iveco Csoport több mint 35 000 embert foglalkoztat világszerte, és 20 ipari telephellyel és 29 K+F központtal rendelkezik. További információk a Társaság honlapján találhatók: www.ivecogroup.com

Médiakapcsolatok:

Francesco Polsinelli, Tel: +39 335 1776091

Fabio Lepore, Tel: +39 335 7469007

E-mail: mediarelations@ivecogroup.com

Comments are disabled.