A tisztán elektromos IVECO E-WAY busz tesztkörútja Magyarországon

ETV Truck | A tisztán elektromos IVECO E-WAY busz tesztkörútja Magyarországon

A tisztán elektromos IVECO E-WAY busz tesztkörútja Magyarországon

Kaposvár, Székesfehérvár és Paks

A fenntartható közlekedés és a környezettudatos városi élet egyik legfontosabb eleme az elektromos buszok széles körű bevezetése. Az ECO-tech visiON Kft. által forgalmazott IVECO E-WAY tisztán elektromos busz tesztkörútja három magyar várost érintett: Kaposvárt, Székesfehérvárt és Paksot. A tesztkörút során a buszokat a helyi közlekedési vállalatok tesztelték, az utasok pedig ingyen utazhattak rajtuk.>>>

Kaposvár: Az elektromos buszok új dimenziója

A Kaposvári Közlekedési Zrt. 2023. július 1-jétől közel egy hétig tesztelte az új IVECO E-WAY elektromos buszt. Az autóbusz menetrend szerint közlekedett, több vonalat és járatot is érintve a tesztidő alatt. 

A tesztelt IVECO E-WAY busz különlegessége, hogy a karosszériája integrál-fenékvázas konstrukció, és a buszban található USB-töltő portok, a LED-technikát alkalmazó világítás és a modern légkondicionáló rendszer is hozzájárul az utasok kényelméhez. 

Székesfehérvár: A jövő buszai megérkeztek

Székesfehérváron a Volánbusz tesztelte az összesen 378 kWh összkapacitásra képes IVECO E-WAY-t. A négyféle, 9,5 és 18 méteres hosszúságban elérhető E-Way sorozatból 2023. július 10–21. között egy 12 méteres változat járta a várost. A busz a 10 és 16 jelzésű vonalakon közlekedett. 

A három, pneumatikus működtetésű ajtóval szerelt jármű összesen 75 utas befogadására képes, 26 ülő és 49 állóhellyel rendelkezik. A középső ajtóval szemben 1 csökkent mozgásképességű utas szállítására alkalmas helyet alakítottak ki. A kerekesszékkel való feljutást a második ajtónál elektromos működtetésű rámpa segíti.

Paks: Az elektromos buszok új generációja

Július végétől közel egy héten át a Paksi Közlekedési Kft. is tesztelte az IVECO E-WAY-t az 1/s vonalon.

A gyártó adatai szerint 378 kilowattóra akkumulátor kapacitással rendelkező tisztán elektromos meghajtású busz bizonyította, hogy a teljesítménye több mint elegendő a városi közlekedésben. A tapasztalatok szerint ugyanis az autóbusz egy teljes napos üzem után is több mint 60%-os töltöttséggel állt be a garázsba.

A Paksi Közlekedési Kft. korábban már tesztelt más buszokat is, de az IVECO E-WAY különösen pozitív benyomást tett a tesztelőkre. A busz kényelme, a vezetést segítő rendszerek, a magas energiahatékonyság és egyéb kényelmi funkciók, mint pl. a magas fülke elhelyezkedése és a komfort, a klimatizálás és az italhűtő mind hozzájárultak a kellemes vezetési élményhez. 

Az országos tesztkörút tapasztalatai azt mutatják, hogy az IVECO E-WAY elektromos buszok kiválóan alkalmasak a városi közlekedésben való használatra, és jelentős mértékben hozzájárulnak a fenntartható és környezetbarát közlekedéshez. 

E-WAY a K&V -nél

Az országos túra után a K&V Logistic Solutions -nek is volt lehetősége tesztelni a buszt. Ők így nyilatkoztak róla:

“Az E-WAY a minőség, a megbízhatóság, a hatótáv és a nulla helyi károsanyag-kibocsátás egyesítésével a fenntartható közlekedés minden előnyét kínálja. Igazán forradalmi jármű, ami rekordot állított fel a hatótávjával: egyetlen teljes töltéssel tesztpályán 527 kilométert tett meg, ami csaknem a kétszerese a szakmában eddig elért legjobb hatótáv-értékeknek!

Mi a K&V-nél nagyon vártuk, hogy kipróbálhassuk ezt a különleges járművet, amely reményeink szerint hozzájárulhat cégünk és ügyfeleink fenntarthatósági céljainak eléréséhez. Elkötelezettségünk a környezetvédelem mellett töretlen, és folyamatosan keresünk innovatív megoldásokat, melyekkel csökkenthetjük karbonlábnyomunkat. Az elektromos járművek, mint az IVECO E-WAY, nagyszerű lehetőséget kínálnak számunkra ebben!”

Ha többet szeretne megtudni az IVECO E-WAY elektromos buszokról, vegye fel a kapcsolatot Lukács Gyulával, az autóbuszüzletág-vezetőnkkel.>>>

Lukács Gyula

Autóbuszüzletág-vezető

Mobil: +36 70 436 3529

E-mail: gyula.lukacs@etv-truck.hu

ETV Truck | A tisztán elektromos IVECO E-WAY busz tesztkörútja Magyarországon

Comments are disabled.