ETV Truck | Az IVECO 1064 gázüzemű S-WAY teherautót szállít az Amazon európai ágazata számára

Az IVECO 1064 gázüzemű S-WAY teherautót szállít az Amazon európai ágazata számára 

London, 2021. november 17.

Az IVECO, a CNH Industrial N.V. márkája az alternatív üzemanyaggal hajtott járművek forgalmazásának és gyártásának úttörője ma fontos fejleményt jelentett be az Amazonnal való kereskedelmi kapcsolatában.

Az Amazon már átvette az első 216 darab IVECO S-WAY CNG (vagyis a sűrített földgázzal működő) tehergépkocsit, amelyet európai partnerei fognak üzemeltetni. Ezen felül a cégcsoport további 848 darabot rendelt, amelyek szállítása 2022 közepén kezdődik. Az együttműködés keretein belül tehát összesen 1064 tehergépkocsi beszerzése van folyamatban.

Ezt az 1064 teherautót a legmodernebb FPT Industrial Cursor 13 Natural Gas földgázmotorok hajtják, és a rendelkezésre álló legnagyobb, 1052 literes CNG-tartályokkal vannak felszerelve, amelyek várhatóan 620 km-es hatótávolságot biztosítanak két tankolás között. A 2022-ben megrendelt 848 modell felszereltségének része az IVECO Driver Pal, amely a márka Amazon Alexa funkciókkal rendelkező, innovatív hangalapú fedélzeti vezetői asszisztense.

„25 éve úttörő szerepet játszunk a gázhajtás technológiájában, és olyan megoldásokat fejlesztettünk ki, amelyek az üzemeltetők számára jelentős kibocsátás-csökkenést tesznek lehetővé. Az olyan globális vezetőkkel való együttműködés, mint az Amazon, bizonyítja innovatív termékeink helytállóságát és az iparág azon célkitűzése melletti rendíthetetlen elkötelezettségünket, hogy 2050-re karbonsemlegessé tegyük a szállítmányozást. Az Iveco Group továbbra is élen jár a megújuló üzemanyaggal működő belső égésű motorok terén, amely az egyetlen olyan valódi megoldás a kibocsátás csökkentésére, amely már most is elérhető a piacon. Ne felejtsük el, hogy egy bio-metánnal hajtott CNG teherautó akár 95%-kal is csökkentheti a CO2-kibocsátást a kúttól a kerékig tartó CO2-mérés szempontjából, hatékonyan hozzájárulva ezzel a dekarbonizációs folyamathoz” – nyilatkozta Gerrit Marx, az Iveco Group kijelölt vezérigazgatója.

A CNH Industrial N.V. globális vezető vállalat a beruházási javak ágazatában, amely komoly ipari tapasztalattal, széles termékválasztékkal és világméretű jelenléttel rendelkezik. A vállalathoz tartozó egyes márkák mindegyike jelentős nemzetközi erőt képvisel az adott ipari ágazatban: Case IH, New Holland Agriculture és Steyr traktorok és mezőgazdasági gépek; Case és New Holland Construction földmunkagépek; Iveco haszongépjárművek; Iveco Bus és Heuliez Bus autóbuszok; Iveco Astra kőfejtő és építőipari járművek; Magirus tűzoltó járművek; Iveco Defence Vehicles védelmi és polgári védelmi járművek; és FPT Industrial motorok és sebességváltók

További információk a vállalat honlapján találhatók: www.cnhindustrial.com.