ETV Truck | Az IVECO T-Way elnyerte a rangos Red Dot: Terméktervezés 2022 Díjat

Az IVECO T-Way elnyerte a

rangos Red Dot: Terméktervezés 2022 Díjat

Kitűnő kialakítása és nagymértékű innovációjának köszönhetően a Red Dot Díj nemzetközi zsűrije az IVECO T-Way modelljének, a vállalat nehézgépjármű kínálatába tartozó legszívósabb és a legextrémebb terepviszonyokra tervezett tehergépjárművének ítélte oda a nívós elismerést.

Az IVECO T-Way a Terméktervezés kategóriában nyerte el a magas színvonalú Red Dot Díjat. Az 1955-ben alakult díj mára nemzetközi viszonylatban is a magas minőség és a kiváló tervezés áhított bélyegévé lépett elő. A rekord mennyiségű vállalattól és tervezőstúdiótól beérkező beadványokat a körülbelül 50, különböző területeken dolgozó nemzetközi szakértőből álló zsűri olyan szempontok alapján bírálta el, mint például innováció, funkcionalitás és élettartam, amelyek közül ezt követően az IVECO T-Way modellt választotta ki a leginkább kimagasló dizájnként.

Az IVECO T-Way kialakításának célja, hogy az IVECO Way nehézsúlyú modelljeinek fő jellemzőit az adott terepi feladatnak megfelelően szűrje ki és értelmezze át. A modell az IVECO márka alapvető külső jellemzőinek mindegyikét átveszi, többek között az egyedülálló és rendkívül részletesen megtervezett hűtőrácson megjelenő büszke logót és a fényszórók jellegzetes alakját is. Ezeket az elemeket úgy építettük be a modell általános megjelenésébe, hogy azok tükrözzék a tehergépjármű képességét a legnehezebb terepi feladatok ellátására is. Szívós, mégis stílusos külsője jelentős erőt és teljesítőképességet sugároz, amely megjelenik a fülke és a váz arányaiban, robosztus formájában és a tömör fém lökhárítóban is, amely az ütésgátló ráccsal védett fényszóróknak is helyt ad. Minden részletet úgy terveztünk meg, hogy az maximális funkcionalitást tegyen lehetővé a terepi feladatok teljesítése során. A stílus és a funkcionalitás olyan tervezési elemekben is együtt jelenik meg, mint a lökhárító fém sarkai, amelyek védelmet nyújtanak a fényszóróknak és sérülés esetén könnyen lecserélhetők.

Az IVECO T-Way szívós megjelenése a fülke a sofőr kényelmét és biztonságát szolgáló belső kialakulásával párosul, amely kitűnő ergonomikus jegyekkel, beépített technológiákkal és magas fokú hálózati csatlakoztathatósággal rendelkezik. A műszerfalat a hivatásos sofőr igényeinek megfelelően terveztük meg, könnyen elérhető kapcsolókkal, amelyeket funkciójuk szerint csoportokra is osztottunk. A használt bevonó anyagok a közúti járművektől megszokott minőség és a terepi feladatoknak való megfelelőség szempontjai szerint választottuk ki. A kormánykerék fém váza, valamint az információs és szórakoztató terület a külső megjelenés stílusjegyeit tükrözik, egy 360 fokos IVECO T-Way élményt garantálva.

Marco Armigliato, az Iveco Group ipari tervezőosztályának vezetője szerint: „Rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy a zsűri az IVECO T-Way modellt választotta ennek a rangos elismerésnek a nyerteseként. A dizájn azzal az ambiciózus céllal készült, hogy tovább növelje az ellenállóság, megbízhatóság, hatékonyság és a sofőr-központú tervezés színvonalát, hatékonyan ötvözve a funkcionalitást és a stílusos megjelenést. A modell a fenti elismerés mellett a Német Formatervezési Tanács által átadott, „Kitűnő Termékdizájnért” járó, nívós Német Tervezési Díjat is elnyerte, amely további bizonyítékként szolgál arra, hogy az IVECO T-Way sikeresen elérte ambiciózus formatervezési célját.”

Az IVECO T-Way a márka extra nehézsúlyú járműve, teljesítmény, ellenállóképesség és hosszú élettartam bajnoka még nehéz terepen is, a szabványos értékeket meghaladó teherkapacitással. A modell az IVECO X-Way termékkel – a márka közúti és terepi célokra is kiváló modelljével – egészül ki, amelynek célja, hogy a közúti szállítást követően képes legyen az út utolsó szakaszát terepen is megtenni, hogy bárhol elérje a munkaterületet.