ETV Truck | IVECO Dakar 2023

Az IVECO nyerte a 2023-as Dakar-ralit a Boss Machinery De Rooy IVECO és az Eurol De Rooy IVECO csapatokkal


Az IVECO két új csapattal indult a 45. Dakaron, akik ismét bebizonyították az IVECO járművek teljesítményét, erejét és megbízhatóságát – hiszen két teherautó is felkerült a dobogóra.

Janus van Kasteren jr. a verseny során végig az élmezőnyben foglalt helyet, végül pedig meg is nyerte a világ legrizikósabb versenyét, akit szorosan követett Martin van den Brinket a harmadik és Mitchel van den Brinket a negyedik helyen.

Torino, 2023. január 16.

Szaúd-Arábiában rendezték meg az év legjobban várt és egyben legkeményebb kalandját, a 45. Dakar-ralit, amely az IVECO új csapatainak sikereivel ért véget. A járművezetők állták a sarat ezen az extrém állóképességi próbán, ahol több mint 8500 km-t tettek meg veszélyes terepeken és hatalmas homokdűnéken keresztül. Janus van Kasteren jr. a negyedik Dakar-raliján ismét a tapasztalataira hagyatkozott, és egyenletes, kiemelkedő teljesítményt nyújtott; több dobogós helyezést és a végső értékelésben az első helyet szerezte meg. Őt követte a veterán versenyző és Dakar legenda, Martin van den Brink, aki a harmadik helyen végzett. Fia és egyben csapattársa, Mitchel van den Brink szintén figyelemre méltó versenyt futott, több második helyet is begyűjtött (a 6. szakasz első helyezésével a legfiatalabb különdíjat is elnyerte), végül pedig a negyedik helyen zárta a versenyt.

A két csapat remekül kezdte a prológot, és az FPT Industrial által speciálisan tervezett Cursor 13 motorokkal hajtott IVECO Powerstar teherautóikkal kiváló helyeket szereztek az első szakasz rajtrácsán. Vick Versteijnen sajnos a negyedik napon feladni kényszerült a versenyt. A csapat másik három tagja viszont továbbra is küzdött a sivatagi hőséggel és az esővel, hogy a rallyverseny minden szakaszán dobogós helyezéseket érjenek el.

Fabio Santiago, az IVECO Truck Business Unit marketing és termékmenedzsment vezetője a következőket nyilatkozta az elért helyezések kapcsán: “Nagyon elégedettek vagyunk csapataink és az IVECO Powerstar teherautóink által elért  eredményekkel, bár a győzelmet szomorúság árnyalja a kilencedik szakaszi történtek miatt. Mindenekelőtt szeretnénk kifejezni szolidaritásunkat az összes érintett félnek. Hálásak vagyunk pilótáinknak, akik a maximumot hozták ki magukból és járműveikből egyaránt, és fantasztikus teljesítményt nyújtottak a Szaúd-Arábia legkeményebb Dakar-raliján. Nagyon büszkék vagyunk mindkét csapatunkra, akik bátran és elszántan vállalták ezt a kihívást teherautóink volánja mögött, hogy végül győztes teljesítményt nyújtsanak.”

ÖSSZESÍTETT HELYEZÉSEK – DAKAR 2023
Janus van Kasteren jr – Nyertes
Martin van den Brink – Harmadik hely
Mitchel van den Brink – Negyedik hely

EUROL TEAM DE ROOY IVECO CSAPATOK

#511 – Mitchel van den Brink, Moises Torrallardona, Jarno Van De Pol
#506 – Martin van den Brink, Rijk Mouw, Erik Kofman

BOSS MACHINERY TEAM DE ROOY IVECO CSAPATOK
#502 – Janus van Kasteren jr., Marcel Snijders, Darek Rodewald
#504 – Vick Versteijnen, Teun Van Dal, Andreas Van Der Sande