Megnyílt Magyarország első LNG töltőállomása

ETV Truck | Megnyílt Magyarország első LNG töltőállomása

Megnyílt Magyarország első LNG töltőállomása

Új korszak kezdete a fenntartható közlekedésben

Magyarország újabb mérföldkőhöz érkezett a fenntartható közlekedés terén: 2023 áprilisában Szigetszentmiklóson megnyílt az ország első LNG töltőállomása, amelyet a Shell üzemeltet. Ezzel az újítással nemcsak a vállalat, de az egész ország elkötelezettségét fejezi ki a környezetvédelem és a fenntarthatóság iránt.

LNG, a jövő üzemanyaga

Az LNG, más néven a cseppfolyósított földgáz, egy tiszta, színtelen és nem mérgező folyadék, ami a földgáz -162 °C-ra történő lehűtésekor keletkezik. Az LNG a közúti és tengeri szállítmányozásban használt üzemanyagként fontos szerepet játszhat az energia- és klímacélok elérésében, mert tisztább égési folyamatot biztosít, és a gázolajhoz képest alacsonyabb a szén-dioxid-kibocsátása.

Az LNG, mint alternatív üzemanyag, a jövő egyik ígéretes megoldása lehet a szállítmányozásban. A cseppfolyósított földgáz használata jelentősen csökkenti a nehéz tehergépjárművek által kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségét, ami hozzájárul a környezetvédelemhez és a gazdaságos szállítmányozáshoz.

Innováció a közlekedésben: Az IVECO és a Shell együttműködése

A töltőállomás megnyitóján bemutattuk az IVECO két új típusú kamionját, amelyek már az LNG-t használják üzemanyagként. Az ECO-tech visiON Kft., az IVECO hivatalos magyarországi márka-képviseleteként aktívan részt vett az eseményen. Molnár Tamás, az ECO-tech visiON Kft. ügyvezető igazgatója részletesen bemutatta az LNG technológiával működő járműveket, és elmagyarázta, miben különböznek a hagyományos dízel üzemű járművektől.

A Shell Hungary Zrt. ezzel az új töltőállomással nemcsak Magyarország, hanem az egész régió fenntartható közlekedését támogatja. A vállalat célja, hogy az LNG-t minél szélesebb körben elérhetővé tegye, és ezzel hozzájáruljon a környezetbarát és gazdaságos szállítmányozáshoz. A vállalat tervei között szerepel, hogy további LNG töltőállomásokat nyisson a térségben, különösen azokon a helyeken, ahol az Európát átszelő közlekedési útvonalak találkoznak.

Ha többet szeretne megtudni az LNG technológiáról és annak előnyeiről, vagy érdeklődik az IVECO új típusú kamionjai iránt, lépjen velünk kapcsolatba az alábbi gombra kattintva.

KAPCSOLATFELVÉTEL

ETV Truck | Megnyílt Magyarország első LNG töltőállomása

Comments are disabled.