Az IVECO BUS CROSSWAY LE ELEC nyerte az „Év Fenntartható Autóbusza 2024” díjat

ETV Truck | Az IVECO BUS CROSSWAY LE ELEC nyerte az „Év Fenntartható Autóbusza 2024” díjat

Az IVECO BUS CROSSWAY LE ELEC nyerte az „Év Fenntartható Autóbusza 2024” díjat

A vadonatúj CROSSWAY Low Entry ELEC-vel a CROSSWAY sorozat a negyedik „Év Fenntartható Autóbusza” címet szerezte meg a helyközi kategóriában, miután 2023-ban a biometánnal kompatibilis CROSSWAY Low Entry Gas Hybriddel, 2020-ban a földgáz verzióval, 2018-ban pedig a Low Entry gáz kivitellel nyert.

Ez a negyedik Év Fenntartható Autóbusza díj az IVECO BUS vitathatatlan vezető pozícióját ismeri el a városközi szegmensben, és elkötelezettségét a közlekedési szolgáltatók energiaátállásukban való támogatása iránt, az összes alternatív energia teljes kínálatával, beleértve az elektromosságot is.

Vénissieux, 2023. október 9

Elnyerve a 2018-as, 2020-as és 2023-as Év Fenntartható Autóbusza díjat helyközi kategóriában az IVECO BUS folytatja sikerét ugyanebben a kategóriában az új CROSSWAY Low Entry ELEC-vel, amelyet „Az év fenntartható autóbusza 2024” címmel koronáztak meg. Ez a 100%-ban elektromos jármű, amelyet a közelmúltban mutattak be a CROSSWAY kínálatában, kiegészíti a gyártó által az energiaátállás támogatására kínált zéró emissziós ajánlatot.

A Fenntartható Autóbusz Díj nyolc európai ország – Olaszország, Franciaország, Németország, Finnország, Szlovénia, az Egyesült Királyság, Románia és Spanyolország – újságíróiból álló zsűrije kiemelt figyelmet szentelt a fenntartható fejlődés horizontális alapelveinek, köztük a képességnek, hogy pozitív képet alakítsunk ki a járműről a nagyközönség körében. Különböző szempontok jönnek szóba, mint például a biztonság, a kényelem, a zajszint, az alkatrészek újrahasznosíthatósága és a gyártó környezetvédelmi kötelezettségvállalásai. A zsűri kiemelte a helyközi közlekedés számos lehetséges fejlesztési megoldását is.

„Nagyon örülünk, hogy megkaptuk az „Év Fenntartható Autóbusza 2024” díjat a CROSSWAY Low Entry ELEC-vel. Fontos elismerése ez innovációs képességünknek és minden olyan előre lépésnek, amely a tömegközlekedési ágazat fejlődésének előrejelzésében e munka eredménye. Ez a díj megerősíti régóta fennálló elkötelezettségünket az egyre fenntarthatóbb mobilitás mellett, valamint azt a törekvésünket, hogy alacsony szén-dioxid-kibocsátású megoldásainkkal előmozdítsuk az energiaváltást. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy ezt a negyedik „Év Fenntartható Autóbusza” címet a helyközi kategóriában a CROSSWAY-vel, a szegmens vitathatatlanul vezetőjével kaptuk meg” – nyilatkozta Domenico Nucera, az Iveco csoport autóbusz üzletágának elnöke a díjátadó ceremónián a Busworldben Brüsszelben, Belgiumban.

A fenntartható mobilitás piacvezetőjeként az IVECO BUS tovább bővítette hatékony megoldásainak kínálatát, hogy támogassa a fuvarozókat szénlábnyomuk csökkentésében.

CROSSWAY LE ELEC 310 kW-os központi villanymotorral van felszerelve. Az FPT Industrial által összeállított NMC lítium akkumulátor táplálja. Ez a legújabb generációs moduláris akkumulátor-koncepció kiváló lehetőségeket kínál az energiasűrűség és a töltési kapacitás tekintetében. A tetőn és a hátsó rekeszben elhelyezett 5, 6 vagy 7 elemből álló csomagok az I. osztályú változat esetében 346, 416 és 485 kWh-t, a II. osztályú változatnál pedig 416 és 485 kWh-t kínálnak. A jármű nagy teljesítményt nyújt körülbelül 400 km-es hatótávolságával, amely elegendő a város szívén túlnyúló feladatok teljes körű végrehajtásához helyi károsanyag-kibocsátás nélkül.

Az I. osztályú (12 méter) városi használatra és a II. osztályú (12 és 13 méteres) elővárosi feladatokra elérhető CROSSWAY Low Entry ELEC egy zéró kibocsátású megoldás azon régiók, megyék és városok számára, amelyek szén-dioxid-mentes mobilitási projekteket kívánnak megvalósítani.

IVECO BUS

Az IVECO BUS az Iveco Group N.V. márkája, amely a milánói Borsa Italiana tőzsdén jegyzett, a haszongépjárművek és speciális járművek, erőátviteli berendezések és pénzügyi szolgáltatások terén világszinten vezető szerepet tölt be.

Az IVECO BUS a tömegközlekedés egyik főszereplője, Európa vezető autóbuszgyártói között olyan járművek széles választékát tervezi, gyártja és forgalmazza, amelyek a köz- és magánszolgáltatók minden igényét kielégítik:

– iskolai, távolsági és turisztikai autóbuszok;

– szabványos és csuklós városi autóbuszok, beleértve a BRT-re szánt változatokat is; városi midibuszok

– kisbuszok minden személyszállítási feladathoz.

Az IVECO BUS nagy szakértelemmel rendelkezik az alternatív energiával működő járművek terén, és most már képes sűrített földgázzal működő – amely teljes mértékben kompatibilis a biometánnal – és az elektromobilitás területén is teljes választékot kínálni, mindenféle szállítási igényt kielégítve. Az IVECO BUS így referenciapartnerként pozícionálja magát a fenntartható mobilitás számos kihívásával szemben.

Az IVECO BUS több mint 6000 embert foglalkoztat négy gyártóegységben, a franciaországi Annonay-ban, a csehországi Vysoké Mytóban, az olaszországi Bresciában és a franciaországi Rorthais-ban található elektromobilitási kiválósági központban.

Az IVECO BUS és az IVECO kiterjedt szervizhálózata világszerte garantálja az asszisztenciát, bárhol is álljon munkába egy IVECO Bus jármű.

ECO-tech visiON Kft

Az ECO-tech visiON Kft-t szigetszentmiklósi székhellyel 2021-ben alapították. A társaság ekkor átvette az előző márkaképviselettől annak kereskedelmi tevékenységét, tehát az importot és az értékesítést is. A változás következtében a meglévő Iveco márkakereskedők egy meghatározott körén keresztül a továbbiakban az ECO-tech visiON Kft értékesíti az IVECO márkájú haszongépjárműveket, nehéz és könnyű tehergépkocsikat, illetve autóbuszokat Magyarországon.

Az ECO-tech visiON Kft hozzáértése, megbízhatósága és vevőközpontúsága nagy hatékonyságot, kiváló minőségű munkát, valamint gyors reagáló képességet jelent ügyfeleink. Ezen koncepció mentén működteti tovább az autóbusz üzletágat, melynek célja a magyarországi autóbusz piac átalakítása az IVECO BUS márka pozíciójának megerősítésével, a buszpiac palettán Európa más országaihoz hasonló részesedés megszerzése.

További információ az IVECO BUS-ról: www.ivecobus.com

További információ az IVECO csoportról: www.ivecogroup.com

További információ az IVECO magyarországi képviseletéről: https://etv-truck.hu

ETV Truck | Az IVECO BUS CROSSWAY LE ELEC nyerte az „Év Fenntartható Autóbusza 2024” díjat

Comments are disabled.