2023 NémoGREEN projekt

ETV Truck | 2023 NémoGREEN projekt

2023 NémoGREEN projekt

Elkötelezettség a fenntarthatóság mellett

A fenntarthatóság és a környezettudatos szemlélet napjainkban nem csupán felkapott és divatos kifejezések, hanem valós kihívások és célok, amelyeket a vállalatoknak meg kell valósítaniuk. Az ECO-tech visiON Kft., mint az IVECO hivatalos magyarországi viszonteladó partnere elkötelezetten áll minden olyan kezdeményezés mellett, amely a fenntarthatóságot célozza és hozzájárul a környezetünk és bolygónk védelméhez. Ezért csatlakoztunk a 2023 NémoGREEN Projekthez.>>>

Mi az a 2023 NémoGREEN Projekt?

A Némotrans Kft. ötlete nyomán és vezetésével életre hívott 2023 NémoGREEN projekt a nemzetközi közúti fuvarozás energiahatékony és környezetbarát megvalósítását célozza, több rendszerelem integrálásával.

A projekt keretében két különböző szerelvény, egy hagyományos dízelüzemű és egy LNG üzeműsolar-on-top rendszerrel felszerelt félpótkocsis vontató energiafelhasználását és károsanyag-kibocsátását hasonlítjuk össze.

A két rendszer összehasonlítása három szinten történik: szimulációs környezetben, telematikai támogatással, a ZalaZONE Járműipari Tesztpályán, ahol valós környezeti feltételeket szimulálunk.

A célunk, hogy megtaláljuk a legoptimálisabb rendszerbeállításokat és vezetéstechnikai jellemzőket, továbbá felmérjük, dokumentáljuk és értékeljük a rendszerintegrációt.

A kutatási eredményeket több fórumon – konferencián, kiadványban, tananyagokban és PR anyagokban is publikáljuk.

A Némotrans Kft. kezdeményezéséhez olyan partnerek csatlakoztak, mint a Novareg Kft., IVECO ETV, Shell, Top Solar, ZalaZONE Kutatási Központ, Széchenyi István Egyetem Járműipari Kutatóközpontja, BTI Menedzsment Alapítvány és a ZalaZONE InnoTech Nonprofit Kft.

A közúti fuvarozás felelős a globális CO2-kibocsátás jelentős részéért. A partnereinkkel együtt hiszünk abban, hogy a technológia és az innováció képes változtatni ezen. Cégünk, az ECO-tech visiON Kft. büszkén támogatja és népszerűsíti ezt a kezdeményezést.

Elkötelezettek vagyunk a fenntartható jövő iránt és büszkék vagyunk arra, hogy az IVECO-val együttműködve hozzájárulunk a környezetünk védelméhez és a fenntartható közúti fuvarozás fejlesztéséhez.

További részletekért látogasson el a NémoGREEN projekt hivatalos oldalára.>>>

Comments are disabled.