Rekordsiker Brazíliában, az IVECO BUS 7100 járművel támogatja a közlekedési programot a vidéki iskolákba

ETV Truck | Rekordsiker Brazíliában, az IVECO BUS 7100 járművel támogatja a közlekedési programot a vidéki iskolákba

Rekordsiker Brazíliában, az IVECO BUS 7100 járművel támogatja a közlekedési programot a vidéki iskolákba

Az IVECO BUS-t megerősítették a brazil Nemzeti Iskolafejlesztési Alap (FNDE) iskolabuszok fő szállítójaként. A szövetségi kormány jelenlegi pályázatának megfelelve egy keretmegállapodáson belül két év alatt 7100 új iskolabuszt szállít majd, 2 részletre osztva. Az FNDE a világ egyik legnagyobb iskolai közlekedési programja, amelyet a brazil oktatási minisztérium támogat a vidéki területek iskolai lemorzsolódásának csökkentése érdekében.

Vénissieux, 2023. november 28

Az IVECO BUS-t választották 7100 új iskolabusz szállítására két év alatt, 2024-től 2025-ig a brazil Nemzeti Oktatásfejlesztési Alap (FNDE) jelenlegi pályázatán, amelynek célja az állami iskolákba való napi hozzáférés biztosítása Brazília vidéki és folyóparti területein élő diákok számára.

Az IVECO BUS első alkalommal szállít egy 3500 járműből álló tételt az ORE3 (Vidéki Iskola Busz 3) kategóriában, 59 tanuló befogadóképességgel, valamint egy 3600 járműből álló tételt az ORE2 (Vidéki Iskola Busz 2) kategóriában, 44 tanuló befogadóképességgel. A járműveket FPT Industrial motorokkal szerelik fel, amelyek az ORE2 modelleknél 190 LE, az ORE3 változatoknál pedig 210 LE maximális teljesítményt fejtenek ki.

Az IVECO BUS a brazil szövetségi kormány által kidolgozott, ambiciózus közlekedési programot, a „Caminho da Escola” (Út az iskolába), kifejezetten erre a feladatra tervezett iskolabuszokkal támogatja. A 2011-es kezdete óta, az IVECO BUS közel 8000 járműve működik a programban.

A gyártó által szállított járműveket nagyobb hasmagassággal, megerősített felfüggesztéssel és hosszú hátsó túlnyúlással tervezték a vidéki területeken, burkolatlan utakon és nehezen megközelíthető helyeken való közlekedéshez. Gondoskodnak arról, hogy az utasokat minőségi, biztonságos és kényelemes módon szállítsák, segítve a brazil iskolai közlekedés színvonalának javítását és a legtávolabbi vidéki területeken a tanulók iskolaelhagyási arányának csökkentését.

Danilo Fetzner, az IVECO BUS latin-amerikai üzletágának igazgatója a következőket mondta: „Különösen büszkék vagyunk a járműveinkbe vetett bizalomra a vidéki területeken élő brazil diákoknak szóló alapvető iskolai közlekedési programban. Az államok és önkormányzatok támogatása az iskolai lemorzsolódás csökkentéséhez, tökéletesen illeszkedik az IVECO BUS befogadás és sokszínűség értékeibe, mindenki számára mobilitást biztosítva.

ETV Truck | Rekordsiker Brazíliában, az IVECO BUS 7100 járművel támogatja a közlekedési programot a vidéki iskolákba

Comments are disabled.