Az IVECO S-WAY 2024-ben is az innováció és fenntarthatóság útján

ETV Truck | Az IVECO S-WAY 2024-ben is az innováció és fenntarthatóság útján

Az IVECO S-WAY 2024-ben is az innováció és fenntarthatóság útján

 

Az IVECO 2024-re teljesen megújul, amint azt a 2023. novemberében megrendezett barcelona-i bemutatón is láthattuk. Az eseményen, melyen mi is részt vettünk, az IVECO új S-Way modellje volt a középpontban, melyet sportautók inspiráltak. 2023 más szempontból is mozgalmas év volt a márka számára. Tavaly született meg az IVECO új logója is, amely mostantól elegáns, dinamikus feketében tündököl, jelezve az IVECO új korszakát és elkötelezettségét az innováció iránt.>>>

Az IVECO újdonságai

Az IVECO folyamatosan újít és ennek legújabb bizonyítékát a barcelona-i bemutatón is szemléltették. Az IVECO MY24 leleplezésén Molnár Tamás és Horváth Viktor, az ECO-tech visiON Kft. képviseletében személyesen bizonyosodhattak meg a márka digitális előrehaladásáról.

A 2024-ben mindössze 4 éves IVECO S-WAY külsőleg csak minimális módosításokon esett át, beleértve az új külső kamerarendszert. A belső térben viszont jelentős frissítések történtek, amelyek a vezető kényelmét és a munkafeltételek javítását célozták meg:

  • 2-es szintű önvezető technológia, ami magában foglalja az országúti asszisztens és a stop&go funkciókat,

  • gyalogos- és biciklisérzékelő holttérfigyelő rendszer,

  • IVECO hangasszisztens, a Driver Pal,

  • Iveco Easy Way applikáció, amelyek még könnyebbé teszik a jármű kezelését.

S-WAY– A fenntartható megoldás bármilyen igényre

Az IVECO nem csak a vezetői környezetre, hanem a fenntarthatóságra is nagy hangsúlyt fektet. Az új elektromos, hidrogéncellás és gázmotoros S-WAY változatok kiemelik a márka elkötelezettségét a zöldebb jövő iránt. Ezek az újítások meghatározzák az IVECO 2024-es évét és a közlekedés jövőjét.

Az IVECO új S-e WAY elektromos nyerges vontatója a hatékonyság és innováció csúcsa. Kilenc akkumulátor-csomaggal, összesen 738 kWh kapacitással rendelkezik, és egy 480 kW-os FPT e-tengellyel, ami magában foglalja a motorokat és az invertert is. Ez a változat egy feltöltéssel 500 kilométert képes megtenni és a gyors töltés lehetővé teszi, hogy mindössze 90 perc alatt 10-ról 90%-ra töltődjön. A 22 tonna hasznos teherbírású és 44 tonnás össztömegű S-e WAY így az elektromos közlekedés új korszakát jelenti a nehéz teherfuvarozásban.

A 2024 második félévétől elérhető, Nicolával közösen fejlesztett hidrogéncellás és 5 tonnával nagyobb terhelhetőséggel rendelkező S-e WAY FCEV Artic 6×2-es hajtással rendelkező nyerges vontató 70 kilogrammnyi hidrogént képes magával szállítani a fülke mögött található hidrogéntartályokban és egy feltöltéssel 800 kilométert tud megtenni.

13 literes, 500 lóerős, 2200 Nm-es nyomatékot kínáló motorral készülő gázüzemű S-WAY sűrített földgázzal (CNG) 800 kilométert, cseppfolyósított földgázzal pedig nagyjából 1800 kilométert tudnak megtenni. Magyarországon 2023-ban több LNG kút átadóján is jártunk, és összesen több, mint 700 LNG-kút és 4100 CNG-töltőállomás áll rendelkezésre Európában.

Az új S-Way változatok különböző hatótávokkal és terhelhetőséggel kínálnak innovatív alternatívákat a hagyományos dízelüzemű járművekhez képest.

A fejlesztések sorozata bizonyítja, hogy az IVECO nemcsak részt vesz a közlekedés jövőjének formálásában, hanem aktív szereplője is annak, mind a technológiai innováció, mind pedig a fenntarthatóság terén.

Az IVECO-val mindig jól jár – lépjen velünk kapcsolatba még ma!

https://etv-truck.hu/custom-pages/lepjen-kapcsolatba-velunk/

Comments are disabled.