ETV Truck | Az IVECO és a Plus Now automatizált teherautója a német közutakon

Az IVECO és a Plus Now automatizált teherautója a német közutakon

A mérföldkő szigorú tesztelési és jóváhagyási folyamatot követ

A közúti tesztelés utat nyit a PlusDrive-al felszerelt IVECO S-Way nagyüzemi gyártásához

Torino, Olaszország és Santa Clara, Kalifornia – 2023. július 6. – Az IVECO, az Iveco Group (MI:IVG) haszonjármű-márkája és a Plus ma bejelentette, hogy az IVECO S-Way teherautó PlusDrive-val, a Plus nyílt autonómia platformján alapuló továbbfejlesztett vezetéstámogató megoldásával szerelve, megkezdte működését a németországi közutakon. A mérföldkő szigorú tesztelési és jóváhagyási folyamatot követ, beleértve a kiterjedt, zárt pályás tesztelést, a korábban gyűjtött közúti adatok jóváhagyását, valamint a tesztvezetők mélyreható képzését a teherautó fejlett biztonsági funkcióiról. Ezen túlmenően a TÜV SÜD a biztonsági koncepció funkcionális biztonságát is tesztelte a közúti próbákhoz. A kiterjedt valós adatok gyűjtése a közúti tesztelés e fontos szakasza során felkészíti a vezető által felügyelt automatizált teherautót a jövőbeli iparosításra.

„Azáltal, hogy biztonságosabbá, egyszerűbbé és fenntarthatóbbá teszi a teherszállítást, az erőteljes mesterségesintelligencia-alapú prediktív biztonsági technológia új generációja, mint például a PlusDrive, segíthet csökkenteni a balesetek kockázatát, javítani az üzemanyag-fogyasztást, megkönnyíteni a járművezetők megtartását és enyhíteni a teherautó-sofőrök hiányát Európa-szerte. Izgatottan várjuk, hogy beléphessünk a Plusszal kötött partnerségünk következő szakaszába, közúti teszteken és kereskedelmi műveleteken keresztül demonstráljuk a PlusDrive-val ellátott IVECO S-Way növekvő érettségét” – mondta Marco Liccardo, az Iveco csoport technológiai és digitális igazgatója.

A legmodernebb, mesterséges intelligencia-alapú autonóm vezetési szoftverrel és fejlett érzékelőkkel, köztük lidarokkal, radarokkal és kamerákkal felszerelt PlusDrive emberfeletti tájékozottságot biztosít a járművezetők számára a jármű környezetével kapcsolatban. A közúti tesztelés Németországban folytatódik a következő hónapokban, majd kiterjed Ausztriára, Franciaországra, Olaszországra és Svájcra, így valós adatok gyűjthetők a régió különböző útjairól és a vezetési körülményekről. A tesztelés azt is bizonyítja, hogy a PlusDrive biztonságosan és automatikusan képes kezelni a vezető által felügyelt manővereket, beleértve a sávtartást, a besorolásokat, a sávösszevonásokat, a vezető által kezdeményezett vagy a rendszer által javasolt sávváltásokat, a forgalmi dugó asszisztenst és a figyelemfelhívásokat.

Shawn Kerrigan, a Plus operatív igazgatója és társalapítója a következőket nyilatkozta: „Büszkék vagyunk arra a kemény munkára, amelyet az Iveco és a Plus csapatok kifejtettek azért, hogy ezt az innovatív vezetési megoldást közutakon teszteljék. A világ legnagyobb flottái közül néhány már használja a PlusDrive-ot kereskedelmi áruszállításra. Minél előbb tudjuk elérhetővé tenni ezt a kereskedelmi terméket több flotta számára, annál nagyobb hatást érhetünk el.”

A PlusDrive-val felszerelt IVECO S-Way működés közbeni megtekintéséhez, kérjük nézze meg az alábbi videót: https://youtu.be/JN-fJfGbNHI.

Az IVECO-ról

Az IVECO az Iveco Group N.V. (MI: IVG) márkája. Az IVECO könnyű, közepes és nehéz haszongépjárművek, terepjáró teherautók és járművek széles skáláját tervezi, gyártja és forgalmazza.

A márka széles termékkínálatában megtalálható a Daily, amely a 3,3-7,2 tonnás járművek szegmensét fedi le, a 6-19 tonnás Eurocargo, valamint a 16 tonna feletti nehéz szegmensben az IVECO WAY termékcsalád a közúti IVECO S-WAY, a terepjáró IVECO T-WAY és az építőipari IVECO X-WAY-el.

Az IVECO közel 21 000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte. Európában, Ázsiában, Afrikában, Óceániában és Latin-Amerikában 7 országban irányít gyáregységeket, ahol a legújabb fejlett technológiát alkalmazó járműveket gyárt. 4200 értékesítési és szervizpont több mint 160 országban garantálja a műszaki támogatást mindenhol, ahol egy IVECO jármű dolgozik.

További információ az IVECO-ról: www.iveco.com

A Plus-ról

A Plus a nagyfokú automatizált vezetési és teljesen autonóm vezetési megoldások globális szolgáltatója, amelynek központja a kaliforniai Szilícium-völgyben található. A Forbes által Amerika egyik legjobb startup munkáltatójának, a Fast Company által pedig a világ egyik leginnovatívabb vállalatának elnevezve, a Plus nyílt autonómia technológiai platformját már ma is használják kereskedelmi forgalomban lévő járművek. Együttműködve vezető járműgyártókkal, flottákkal és más technológiai vállalatokkal világszerte, a Plus segít biztonságosabbá, kényelmesebbé és fenntarthatóbbá tenni a vezetést. A Plus számos iparági díjat és kitüntetést kapott alakító technológiájáért és üzleti lendületéért a Fast Company, a Forbes, az Insider, a Consumer Electronics Show, az AUVSI és más cégektől.

További információért látogasson el a www.plus.ai oldalra, vagy kövessen minket a LinkedIn-en vagy a YouTube-on.