ETV Truck | Az IVECO az energiaellátási lánc kulcsszereplőivel fog össze az eredményes biometán ökoszisztéma megvalósítása érdekében

Az IVECO az energiaellátási lánc kulcsszereplőivel fog össze az eredményes biometán ökoszisztéma megvalósítása érdekében

Az IVECO, a GLS Italy szállítmányozási és logisztikai vállalat és a Vulcangas energiaszolgáltató új Bio-LNG üzemet alapít Olaszországban.

Torino, 2022. október 7.

Az IVECO, a GLS Italy szállítmányozási és logisztikai vállalat és a Vulcangas energiaszolgáltató új Bio-LNG üzemet avatott az olaszországi Lodi közelében található Cascina Antegnatica farmon. Az új üzem a Vulcangast látja majd el a helyi gazdaságokból származó mezőgazdasági hulladékból előállított biometánnal. A Bio-LNG-t a GLS Italy flottájának LNG-üzemű járművei, köztük az IVECO S-WAY LNG teherautók üzemanyagaként használják majd.

A biometán jelenleg az egyetlen olyan kiforrott technológia, amely a dízelhez képest kompromisszummentes megoldást kínál a teljesítményben, valamint tankolási időben. Ezzel lehetővé teszi a szén-dioxid-semlegességet, sőt az előállításához felhasznált alapanyagtól függően akár a karbonnegatív teljesítményt is. Előnyei túlmutatnak a közlekedési ágazaton, mivel elősegíti az energiafüggetlenséget az árak csökkentésének lehetőségével és a vidéki területek fejlődéséhez való hozzájárulással.

Nemcsak a környezetnek kedvez a biometán – hiszen egyben gazdasági előnyökkel is jár. Az előállítási folyamat során melléktermékek keletkeznek, például az emésztett anyagból származó műtrágya. Ez helyettesítheti a költséges vegyszeres műtrágyákat, valamint a szén-dioxidot, amelyet elsősorban az élelmiszeriparban használnak fel.

Giandomenico Fioretti, az IVECO alternatív meghajtások üzletfejlesztési vezetője a következőket nyilatkozta: „A mai esemény bizonyítja azt, hogy az IVECO hisz a biometánban, mint érett megoldásban, és elkötelezett a közlekedés dekarbonizációja mellett. Ez kézzelfogható bizonyítéka annak, hogy a Bio-LNG egy működőképes és pénzügyileg életképes megoldás, amely már napjainkban is elérhető. Az energiaellátási láncban a legjobb gyakorlatnak ágyazunk meg, amely során minden szereplő együtt dolgozik egy sikeres, biometán ökoszisztéma kialakításán.

A fenntarthatóság területén kitűzött céljainkat a vállalkozás számos részlegének közös erőfeszítései támasztják alá” – nyilatkozta Alessandro Vagaggini, a GLS üzemeltetési igazgatója. – „Ez a kezdeményezés határozottan kihangsúlyozza elkötelezettségünket: támogatjuk az LNG-üzemű járműveket, és most már képesek vagyunk olyan Bio-LNG-vel is ellátni ezeket, amely teljes mértékben megfelel az elvárásainknak.

Andrea Bosi, a Vulcangas key account menedzsere pedig a következőket emelte ki a fentiek mellett: „Az energiaipar a történelem példátlan időszakát éli át. Ma a Bio-LNG stratégiai szerepet tölt be a közlekedési ellátási láncban. Tiszta üzemanyagként ez a legjobb lehetőség a közlekedés szén-dioxid-mentesítésére és az energiafüggőségtől való elszakadásra – amellett, hogy csökkenti a teljes CO2-kibocsátást is.

Az üzem megnyitóján a Gruppo D’Innocenti, a T&T.I, a Canguro és az A&V szállítmányozási vállalatok  zöld flottáinak IVECO S-WAY LNG teherautói is felbukkantak.

További információ az IVECO-ról: www.iveco.com

További információért forduljon a következő címre:

IVECO Sajtóiroda – EMEA régió

pressoffice@iveco.com

www.ivecopress.com

Facebook: https://www.facebook.com/IVECO/

YouTube: https://www.youtube.com/user/ivecoitaly

Instagram: https://www.instagram.com/iveco/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/iveco/

IVECO Live csatorna: https://ivecolivechannel.com