ETV Truck | IVECO ON: Új digitális szolgáltatások világa az IVECO BUS flották számára

IVECO ON: Új digitális szolgáltatások világa az IVECO BUS flották számára

Az új IVECO ON telematika új ügyfélközpontú megoldásokat integrál és ajánl, konnektivitásokat lehetővé tévő szolgáltatások egész sorával, amelyek célja, hogy optimalizálják a járművek üzemidejét, a tömegközlekedési szolgáltatók így jól kalkulálhatják a járműveik teljes élettartam költségeit, miközben a biztonság is szavatolt.

Vénissieux, 2022. szeptember 29.

Az IVECO BUS 2022 eleje óta bevezette az új IVECO ON telematikai szolgáltatásokat az összes Euro VI E és az elektromos autóbuszain. A konnektivitást lehetővé tevő szolgáltatások széles skáláját úgy alakítottuk ki, hogy segítsenek ügyfeleinknek optimalizálni IVECO BUS flottájuk működését és karbantartását. Két csomag áll rendelkezésre a különböző követelmények kielégítésére: a Smart Pack és a Premium Pack.

Az összes járműben elérhető Smart Pack a következőket tartalmazza:

– IVECO ON Portál hozzáférés

– VEZÉRLŐTEREM támogatás

Az IVECO ON portál rengeteg információhoz biztosít hozzáférést az ügyfél IVECO BUS flottájának működése során, mint például a vezetési stílus értékelése, az energiafogyasztás, az átlagsebesség és a napi megtett távolság. Az ügyfél az egyes járművek részletes adatait is figyelemmel kísérheti. Ez a felhasználóbarát portál értékes KPI-értékekkel látja el a flottakezelőt IVECO buszaik teljesítményéről, lehetővé téve számukra, hogy optimalizálják a járművek üzembeállítását és üzemidejét.

A Smart Pack emellett az IVECO dedikált CONTROL ROOM-jának támogatását is kínálja az ügyfeleknek, amely napi műszaki jelentéseket biztosít az IVECO buszok teljes skálájának üzemeltetési és karbantartási adataira összpontosítva. Ezek a jelentések tartalmaznak minden olyan adatot, amelyre különösen szükségük van elektromos buszaik optimális karbantartásához. Az információk azt is lehetővé teszik számukra, hogy napi rendszerességgel figyeljék járműveiket, és biztosítsák, hogy azok akkumulátorai a várható élettartalomnak megfelelően működjenek.

A VEZÉRLŐTEREM felügyeli az autóbusz flottákat is, hogy bizonyos esetekben előre jelezze a működési hibákat és elkerülhetőek legyenek a váratlan leállások. Az ajtókat, akkumulátorokat és egyéb fontos funkciókat nap mint nap részletesen elemzik, hasznos információkat szolgáltatnak, valamint elősegítik a problémák megoldását.

Az opcióként elérhető Premium Pack valós idejű információkat biztosít, és jobban összpontosít a flotta működésére.

Tartalmaz egy valós idejű flottakezelő portált és egy Web API ITxPT Standard TiGR-t, amely egy intelligens megoldás azon ügyfelek számára, akik több márkát is tartalmazó járműflotta megfigyelésre van szükségük. Ez a jól ismert API, amelyet az UITP-hez tartozó ITxPT kapcsolat szabványosított, szükségtelenné teszi egy további telematikai doboz használatát a különböző márkájú buszok adatainak eléréséhez.

A Fleet Management portál valós idejű információkat nyújt az IVECO buszok minden termékcsaládjáról és minden energiaforrásról – beleértve elektromos autóbuszokat is. Az adatokhoz az ügyfelek könnyen hozzáférhetnek, méghozzá olyan adatokhoz is, mint az akkumulátorok valós idejű töltöttségi állapota és az elektromos buszok hátralévő hatótávolsága. A portálon lehetőség nyílik tachográfok és alkoholszonda adatainak távoli letöltésére és ezen adatok biztonságos tárolására egy „felhő” tárhelyen.