A CROSSWAY LE Hybrid CNG elnyerte a „Sustainable Bus of the Year 2023” díjat

A CROSSWAY család a harmadik alkalommal nyerte el a Sustainable Bus of the Year díjat, most a  biometánnal kompatibilis CROSSWAY Low Entry Hybrid CNG kapta meg, ezt megelőzi 2018-ban az ugyanezen díjat kapott Low Entry CNG és a 2020-ban díjazott CROSSWAY CNG Intercity. Ez a harmadik alkalommal is elnyert díj az IVECO BUS vitathatatlan vezető pozícióját ismeri el az Intercity szegmensben, és megerősíti elkötelezettségét az alternatív üzemanyagok iránt.

Milánó, 2022. október 14.

A „ Sustainable Bus of the Year 2018” és a „Sustainable Bus of the Year 2020” díjakat elnyerve az Intercity kategóriában, az IVECO BUS a „Sustainable Bus of the Year 2023” díjjal ugyanebben a kategóriában folytatja sikerét új biometán kompatibilis CROSSWAY Hybrid CNG-vel. Ez a jármű az IVECO BUS által a CROSSWAY sorozatban bemutatott hibrid modellek új kínálatának része, amely XTL (X-To-Liquid) megújuló üzemanyagú változatban is elérhető. A CROSSWAY Low Entry HYBRID XTL változatát, a madridi (Spanyolország) FIAA 2022 kiállításon bemutatták be.

Az Sustainable Bus of the Year zsűrije a nagy európai magazinok hét képviselőjéből tevődik össze – Autobus (Olaszország), Mobilités Magazine (Franciaország), Omnibus News (Németország), Tranzit (Szlovénia), Green Bus & Coach (Egyesült Királyság). ), Infotrucker (Románia), Carril Bus (Spanyolország). A cím odaítélésekor a zsűritagok olyan tényezőket értékeltek, mint a biztonság, kényelem, zajszint, az alkatrészek újrahasznosíthatósága és a gyártó általános fenntarthatósági elkötelezettsége, különös tekintettel a fenntarthatósági elvekre és a nyilvánosság által a járműről alkotott pozitív kép kialakításra.

„A Sustainable Bus of the Year 2023 díjjal megerősítjük folyamatos elkötelezettségünket az innovatív, érett, erényes és környezettudatos, „well-to-wheel” közlekedési megoldások kifejlesztése iránt. A CROSSWAY modellek számára, a díj harmadik alkalommal történő odaítélésével a zsűri elismerte ennek a termékcsaládnak a tulajdonságait, és megerősítette annak a választásnak a megalapozottságát, amelyet számos üzemeltető már megtett, amikor az indulás óta kiválasztotta ezt a szériát flottájához. Nagy büszkeséggel fogadjuk ezt az új elismerést” – nyilatkozta Domenico Nucera, az IVECO BUS Autóbusz Üzletágának elnöke, a Milánóban megrendezett Next Mobility Exhibition díjátadó ünnepségen.

A személyszállításban és az alternatív vontatások piacvezetőjeként az IVECO BUS tovább bővítette kínálatát hatékony megoldásokkal a fuvarozók támogatására szénlábnyomuk csökkentésének érdekében.

A Voith-tal szoros együttműködésben kifejlesztett hibrid technológiával a CROSSWAY Low Entry hibrid fel van szerelve egy 48 V-os akkumulátorral, amely a Voith DIWA NXT sebességváltóhoz és a jól bevált Cursor 9 CNG motorhoz kapcsolódik. A DIWA NXT sebességváltó az egy erőteljes 35 kW-os csúcsteljesítményű elektromotorral van kombinálva, amely indítóként és generátorként működik, a lassítási és fékezési fázis során felhalmozódott kinetikus energia pedig a tetőre szerelt nagyteljesítményű LTO akkumulátorban (48 V) kerül tárolásra. Ezenfelül az elektromomotor támogatja a Cursor 9 CNG motort az indítási fázisokban.

A CROSSWAY LE Hybrid CNG a CROSSWAY család elismert tulajdonságaiból is profitál, és olyan belsőkialakítású elemeket kínál, melyek az utasok és a járművezető kényelmét és jó közérzetét fokozzák.  Az autóbusz teljes mértékben megfelel az R66.02 szabványnak és az első ütközést mérséklő R29.03 A és B teszteknek.

A CROSSWAY LE Hybrid CNG elérhető M3/I. kategóriában (12 m) városi utaszállításra, valamint M3/II. kategóriában (12 és 13 m) a regionális közlekedésben történő utaszállításhoz.

A CROSSWAY LE Hybrid CNG az új alternatíva azon régiók, megyék és városok számára, amelyek olyan közlekedési megoldásokat kívánnak nyújtani, melyek teljes mértékben kompatibilisek az energiaátállási projektekkel.

A CROSSWAY LE Hybrid CNG akár 15%-os üzemanyag-megtakarítást biztosít a dízel változathoz képest, és akár 84%-kal csökkenti a CO2-kibocsátást a megújuló üzemanyagokkal.

IVECO BUS

Az IVECO BUS az Iveco Group N.V. márkája, a milánói Borsa Italiana tőzsdén jegyzett, a haszongépjárművek és speciális járművek, erőátviteli berendezések és pénzügyi szolgáltatások terén világszinten vezető szerepet tölt be.

Az IVECO BUS a tömegközlekedés egyik főszereplője, Európa vezető autóbuszgyártói között olyan járművek széles választékát tervezi, gyártja és forgalmazza, amelyek a köz- és magánszolgáltatók minden igényét kielégítik:

– iskolai, távolsági és turisztikai autóbuszok;

– szabványos és csuklós városi autóbuszok, beleértve a BRT-re szánt változatokat is; városi midibuszok

– kisbuszok minden személyszállítási feladathoz.

Az IVECO BUS nagy szakértelemmel rendelkezik az alternatív energiával működő járművek terén, és most már képes sűrített földgázzal működő – amely teljes mértékben kompatibilis a biometánnal – és az elektromobilitás területén is teljes választékot kínálni, mindenféle szállítási igényt kielégítve. Az IVECO BUS így referenciapartnerként pozícionálja magát a fenntartható mobilitás számos kihívásával szemben.

Az IVECO BUS több mint 6000 embert foglalkoztat négy gyártóegységben, a franciaországi Annonay-ban, a csehországi Vysoké Mytóban, az olaszországi Bresciában és a franciaországi Rorthais-ban található elektromobilitási kiválósági központban.

Az IVECO BUS és az IVECO kiterjedt szervizhálózata világszerte garantálja az asszisztenciát, bárhol is álljon munkába egy IVECO Bus jármű.

További információ az IVECO BUS-ról: www.ivecobus.com

További információ az IVECO csoportról: www.ivecogroup.com

További információ:

Lukács Gyula

Autóbuszüzletág-vezető

Eco-Tech VisiON Kft

Mobiltelefon: +36 70 436 3529  E-mail: gyula.lukacs@etv-truck.hu