ETV Truck | Az IVECO T-Way a neves formatervezői díj, a German Design Award díjazottja

Az IVECO T-Way a neves formatervezői díj, a German Design Award díjazottja

A Német Formatervezői Tanács haszongépjármű kategóriában a „Kiváló terméktervezés” díját ítélte az IVECO T-Way modell részére. A legszélsőségesebb terepfeladatokra tervezett, robosztus és megbízható teherautó a márka nehéz tehergépkocsi-kínálatának legstrapabíróbb darabja, amely az IVECO WAY modelleket és a márka DNS-ét idéző formavilággal bír.
Torino, 2021. november 26.

Az IVECO T-Way a German Design Awards 2022 versenyen elnyerte a rangos „Kiváló terméktervezés” díjat haszonjárművek kategóriában, amely a formatervezés egyik legrangosabb elismerése iparágszerte. Az elismerést a Német Formatervezési Tanács, a világ egyik vezető kommunikációs és márkamenedzsment kompetenciaközpontja adományozta a formatervezés területén. Az IVECO T-Way-t egy 37 neves formatervezési szakértőből álló, 10 különböző országból származó zsűri választotta győztesnek. A zsűri a formatervezési iparágat, az üzleti életet, a felsőoktatást és a tudományt képviselte.

A German Design Awards 10. évfordulóját a „Formatervezői látásmód” tematikával ünnepli. Az idei verseny középpontjában a tervezői kreativitás áll, amely az egyre összetettebb problémákra keresi megoldásokat, az új digitális technológiáktól kezdve a klímasemleges termelésig. Ennek a tematikának az IVECO T-Way tökéletesen megfelel, hiszen a márka nehézgépjárműi közül is a legrobosztusabbról van szó, amelyet a legszélsőségesebb körülmények közötti helytállásra terveztek.
Az IVECO T-WAY tervezése során a cél az volt, hogy az IVECO WAY termékcsalád fő elemeit a speciális offroad-feladatokhoz igazítsák. Kemény, mégis stílusos külső kialakításával kiemelkedik versenytársai közül; a fülke és az alváz közötti esztétikus arányok, valamint a robusztus, teljes mértékben fémből készült lökhárító erőt és magabiztosságot fejeznek ki. Mindez a vezető kényelmét és biztonságát középpontba helyező, kiváló ergonómiával, integrált technológiával és fejlett csatlakoztathatósággal rendelkező vezetőfülke belsejével párosul. Minden apró részlet a funkcionalitást szolgálja az aszfaltozott útról letérve is. A formatervet az olyan elemek határozzák meg, mint a rendkívül részletes és jellegzetes hűtőrácson büszkélkedő logó és a fényszórók jellegzetes formája – ezek a stílusjegyek az IVECO márka DNS-ének sajátjai.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az IVECO T-Way ilyen rangos elismerést kapott” – nyilatkozta Marco Armigliato, a CNH Industrial Strategic Design vezető formatervezője. – „A kialakítás lényege az a fajta sofőrközpontúság, amelyet az új IVECO WAY nehézkategóriával vezettünk be, és amely nagyon gyorsan népszerűvé vált a járművezetők körében. Ennek az ambiciózus formatervnek a célja emelni a robusztusság, a megbízhatóság, a hatékonyság és a felhasználóbarát kialakítás általános színvonalát – mégpedig stílusosan!”.

IVECO
Az IVECO a CNH Industrial N.V. márkája, amely a világ egyik vezető tőkejavak gyártója, és amelyet a New York-i tőzsdén (NYSE: CNHI) és a Borsa Italiana Mercato Telematico Azionarión jegyeznek. Az IVECO könnyű, közepes és nehéz haszongépjárművek, terepjáró teherautók, valamint például terepjáró küldetésekre szánt járművek széles választékát tervezi, gyártja és forgalmazza.
A márka széles termékpalettájához tartozik a 3,3-7,2 tonna össztömegű járművek csoportjába tartozó Daily, a 6-19 tonna közötti Eurocargo, valamint a 16 tonna feletti nehéz járművek szegmensében az IVECO WAY termékcsalád a közúti IVECO S-WAY-jel, a terepjáró IVECO T-WAY-jel és a könnyű terepfeladatokra szánt IVECO X-WAY-jel. Ezeken felül a márkához tartozik az IVECO Astra termékcsalád is, amely terepjáró teherautókat, merev és csuklós dömpereket, valamint speciális járműveket gyárt.

Az IVECO világszerte közel 21 000 embert foglalkoztat. A márka összesen 7 gyártóüzemben folytat termelést Európában, Ázsiában, Afrikában, Óceániában és Latin-Amerikában, ahol a legmodernebb fejlett technológiákat alkalmazó járműveket gyártja. Bárhol is álljon munkába IVECO jármű, több mint 160 országban 4200 értékesítési és szervizpont garantálja a műszaki támogatását.

További információ az IVECO-ról: www.iveco.com
További információ a CNH Industrialról: www.cnhindustrial.com