CO2 alapú útdíjrendszer

co2-alapu-utdijrendszer

CO2 alapú útdíjrendszer

Hogyan csökkenthetők a költségek az új szabályozással?

A CO2 alapú útdíjrendszer bevezetése radikális változást hozott a fuvarozóiparban. Az új rendszer a járművek károsanyag-kibocsátását veszi alapul, amely ösztönöz a környezetbarát, alacsony emissziójú járművek használatára. Ma már létezik olyan megoldás, ami egyszerre óvja a környezetet és csökkenti a kiadásokat. Az IVECO innovatív megközelítése a környezettudatosság jegyében alakítja át a nehézgépjárművek üzemeltetési költségeit. Kíváncsi rá, hogyan?>>>

CO2 alapú útdíjrendszer – Mennyibe kerül ez a lépés a zöldebb jövő felé?

2023 októberében új korszak kezdődött Magyarországon és Németországban a CO2 alapú útdíjrendszer bevezetésével, ami jelentősen átszabja a nehézgépjárművek üzemeltetési költségeit. Az új szabályozás nemcsak az autóipar számára jelent paradigmaváltást, hanem minden nehézgépjármű-tulajdonos és üzemeltető számára is.

A differenciált díjazásra való átállás különösen kedvez azoknak a fuvarozóknak, akik korszerű, alacsony károsanyag-kibocsátású járműveket használnak. Ráadásul, a pénzügyi előnyök mellett a vállalatok zöld technológiák felé való elmozdulását is ösztönzi. 

A korszerűbb, kisebb CO2-kibocsátású járművek, mint például az LNG-gázüzemű vagy a tisztán elektromos kamionok üzemeltetői ugyanis nem csak az üzemanyagon spórolhatnak, hanem alacsonyabb útdíjköltségekkel is számolhatnak. 

Csökkentse költségeit objektív, adat-alapú döntéshozatallal

A karbon lábnyom csökkentése felé tett törekvések összhangban állnak a fuvarozó vállalkozások gazdasági érdekeivel. A VECTO szimulációs szoftver segítségével objektíven mérhető a járművek CO2-kibocsátása és üzemanyag-fogyasztása, ami elősegíti az energiahatékonyabb járművek bevezetését. 

Az ECO-tech visiON Kft. szakértői, Nyúl Benjamin és Dénes Róbert vezetésével most Ön is részletes betekintést nyerhet az új CO2 alapú útdíjrendszerbe és annak előnyeibe. 

A videós prezentáció során kitérünk:

  • a VECTO szimulációs rendszer működésére,
  • a CO2-kibocsátás és az üzemanyag-fogyasztás összefüggéseire,
  • valamint arra, hogy ezek az új szabályozások hogyan befolyásolják a nehézgépjárművek piacát.

A prezentációban bemutatott példák alapján áttekinthető, hogy mennyi megtakarítást jelenthet ez a gyakorlatban a fuvarozóknak, különös tekintettel az új, környezetbarát járművek használatára.

Csatlakozzon hozzánk ezen az izgalmas úton és fedezze fel, hogyan járulhat hozzá Ön is a tisztább és fenntarthatóbb környezethez! A videóért kattintson ide.>>>

Comments are disabled.