A LEGFEJLETTEBB IVECO TECHNOLÓGIA
IVECO TERMÉSZETES MEGHAJTÁSÚ JÁRMŰVEK
NATURAL POWER

AZ IVECO KÉSZEN ÁLL A FENNTARTHATÓ KÖZLEKEDÉSRE - ÉS ÖN?

A kis-, közép- és nehézkategóriás haszongépjárművek ágazatában a földgáz-technológia jelentős előnyt kínál más alternatív hajtásokkal szemben. Egyszerűen működik. Az 1996 óta tartó intenzív fejlesztésnek köszönhetően az IVECO kiforrott gázüzemű járművei évtizedek óta bizonyítják teljesítményüket a megbízhatóság, a környezetvédelmi elkötelezettség és a megtérülés tekintetében, ahogy a városi használatban, úgy a regionális útvonalakon és a távolsági szállításban is.

ETV Truck | IVECO TERMÉSZETES MEGHAJTÁSÚ TECHNOLÓGIA

MINDEN TAPASZTALATUNK AZ ÖN SZOLGÁLATÁBAN

Az IVECO saját szervizhálózatát is biztosítja Európa-szerte, gázüzemmel foglalkozó szakembereivel, amely bármikor rendelkezésére áll. Akár egy kisteherautóra van szüksége városi használatra, akár egy közepes súlyú billenőplatósra az építőanyagok szállításához, akár egy nehéz vontatóra a nemzetközi szállításhoz, ha az IVECO földgázüzemű járművei mellett dönt, élvezheti a kiforrott technológiát, amely strapabíróan és megbízhatóan működik. Mindez a folyamatos elkötelezettségünknek, valamint a fenntartható szállítással kapcsolatos kitartó kutatás-fejlesztési tevékenységeinknek köszönhető.

FÖLDGÁZ ÉS BIOMETÁN

Fenntarthatóság

Jó Önnek és jó a környezetnek is: földgáz és biometán​​​​​​​​​​​​

ETV Truck | IVECO TERMÉSZETES MEGHAJTÁSÚ TECHNOLÓGIA

A fenntarthatósági nyilatkozat közzétételével az Európai Bizottság fontos célokat tűzött ki, amelyeket 2050-ig kell teljesíteni. Az éghajlatváltozás elleni küzdelem olyan kihívás, amely nem tűr halasztást: a légszennyezés elleni küzdelem és bolygónk védelme érdekében a fontos és konkrét stratégiák kidolgozásának szükségessége immáron halaszthatatlanná vált.

Az IVECO elkötelezett amellett, hogy fenntartható megoldásokat kínáljon ügyfeleinek, ez mindig is a vállalat egyik alappillére volt, ami most fontosabb lett, mint valaha. Az IVECO felismerte annak szükségességét, hogy a fenntartható technológiák széles portfólióját kínálja.
Mindannyiunk kötelessége, hogy hozzájáruljunk és támogassuk az éghajlatváltozás elleni küzdelemet, így a gázüzemű járművek céges flottába történő bevezetése tökéletes kiindulópont lehet. Valójában nemcsak az üvegházhatású gázok kibocsátását csökkenti, hanem pozitívan hozzájárul a légszennyező anyagok mérsékléséhez is. A gázüzemű járművek megítélése még tovább javul, ha biometánnal üzemelnek.
A fosszilis eredetű metánnal kémiailag azonos és a motorjainkkal 100%-ban kompatibilis biometán fantasztikus eszköz vállalkozása működtetéséhez, sőt, a karbonsemlegesség érdekében tett törekvései mellett a körforgásos gazdaság projektjeinek fenntartásához is kiváló segítség, amely lehetővé teszi, hogy hulladékból energiát hozzunk létre és erősítsük a lokális közösségek kötelékeit.

Műszaki specifikációk
Kűlönbség a CNG és az LNG között
​​​​​​​​​​​​​
ETV Truck | IVECO TERMÉSZETES MEGHAJTÁSÚ TECHNOLÓGIA

A földgáz és a biometán két különböző formában érhető el a töltőállomásokon: sűrített (CNG) és cseppfolyósított (LNG) halmazállapotban. Annak érdekében, hogy minden szállítási feladathoz megtalálja az optimális megoldást a töltőállomás-lefedettség és a hatótávolság tekintetében, az IVECO kifejlesztett a járművei számára CNG és LNG tartály megoldásokat is, sőt, kérésre a CNG és az LNG tartályok kombinációja is elérhető.

A CNG a sűrített földgáz rövidítése: sűrített metán és biometán, amelyet gáz halmazállapotban, körülbelül 200 bar nyomáson tárolnak, és kilogrammban mérik. 1 kg CNG körülbelül 1,3 liter gázolajnak felel meg.

Az LNG cseppfolyósított földgázt jelent, és olyan földgázra és biometánra utal, amelyet erős sűrítéssel és -161 és -164 °C közötti hőmérsékletre hűtéssel cseppfolyósítottak. Ennek eredményeképpen a tartályban lévő gáznemű metán térfogatának csak egy hatszázada szükséges, így LNG hajtással akár 1600 km-es hatótávolság is elérhető.

A földgáz üzemanyagtöltő hálózat lefedettsége az elmúlt években sokat fejlődött, ma már több mint 4000 CNG és több mint 400 LNG töltőállomással képes lefedni a főbb európai teherforgalmi útvonalakat, valamint számos további állomás van fejlesztés és építés alatt.

A modern IVECO telematikai rendszerek az útvonal tervezésénél figyelembe veszik az üzemanyag-ellátást és a töltőállomás-hálózatot és így biztosítják, hogy a megfelelő gázellátás mindig biztosított legyen.

TUDJON MEG TÖBBET
Kérjük, adja meg adatait, hogy többet megtudjunk a kérdéséről. Szakértőnk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

MARKETING AKTIVITÁSOK
Adataim az Eco-Tech VisiON Kft. általi automatizált vagy elektronikus úton történő feldolgozása többek között levélben vagy e-mailben, telefonon, kereskedelmi kommunikáció, valamint termékek és szolgáltatások reklámozása céljából.

A *-gal jelölt részek kitöltése kötelező